Premierul anunță că vrea verificarea contractelor de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia: „Cei vinovați să suporte pedepsele”

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 13:14
601 citiri
Premierul anunță că vrea verificarea contractelor de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia: „Cei vinovați să suporte pedepsele”
Premierul Nicolae Ciucă a cerut în ședința de guvern de joi mai multe controale FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi, 26 ianuarie, în şedinţa Executivului, că doreşte şi dispune ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate.

Premierul vrea astfel să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat despre decesul muncitorilor de la cariera de la Jilţ, că a cerut în şedinţa de guvern trecută ca Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii să întreprindă demersurile de control şi verificare a cauzelor producerii accidentului şi a conduţiilor de muncă.

”Totodată am cerut tuturor instituţiilor statului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală tot ce este necesar astfel încât cei care sunt vinovaţi să suporte pedepsele în acord cu prevederile legale” a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că a cerut un control detaliat în ceea ce priveşte normelor de siguranţă a muncii şi pe baza raportului preliminar care este la Guvern, transmis de cele două ministere, fiecare dintre ministere va avea la dispoziţie un punct cu informarea privind concluziile din aceste raport.

”Am cerut ca toţi cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii şi desigur reglementările, prevederile legale în privinţa asigurării în condiţii normale a bunei activităţi în complexul energetic Oltenie să fie demişi sau să îşi dea demisia”, a mai spus şeful Executivului.

”Doresc şi dispun ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui”, a anunţat premierul. ...citeste mai departe despre "Premierul anunță că vrea verificarea contractelor de achiziție de la Complexul Energetic Oltenia: „Cei vinovați să suporte pedepsele”" pe Ziare.com

#premierul Romaniei, #nicolae ciuca, #sedinta de guvern, #ce oltenia , #Stiri Guvern