Romania declara stare de urgenta de saptamana viitoare. Apelul lui Iohannis catre romani

Sambata, 14 Martie 2020, ora 18:40
1405 citiri
Romania declara stare de urgenta de saptamana viitoare. Apelul lui Iohannis catre romani
Foto: captura video

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va decreta, incepand de saptamana viitoare, stare de urgenta in Romania, ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus. Seful statului i-a rugat pe romani sa respecte masurile pentru a iesi cat mai repede din situatia asta.

Anuntul a fost facut la Cotroceni dupa ce Guvernul Orban, reinscaunat azi de aceiasi parlamentari care l-au demis, a fost reinvestit.

Ironia a facut ca voturile PSD sa fie decisive, pentru ca foarte putini alesi PNL au mers la Parlament, cei mai multi dintre ei fiind in izolare dupa ce 4 liberali (dintre care 2 parlamentari) au fost confirmati pozitiv cu coronavirus.

De altfel, si depunerea jurnamantului s-a desfasurat in conditii foarte stricte, cu masti, manusi, mult dezinfectant, culoare speciala si distanta de 5 metri intre presedinte si membrii Guvernului care au intrat, rand pe rand, au semnat juramantul si apoi si-au aruncat la gunoi pixul.

Amintim ca numarul imbolnavirilor a trecut de 100 si un roman a murit in Italia.

Vezi aici cele mai noi informatii despre situatia provocata de coronavirus in Romania si in lume.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile de presa facute de Klaus Iohannis dupa reinscaunarea Guvernului Orban:

Vezi cum s-a desfasurat filmul unei zile ridicole in Parlament: Acelasi guvern demis acum o luna a fost inscaunat din nou, cu voturile PSD

18:41 - Vorbeste Klaus Iohannis:

- Buna seara dragi romani, astazi Guvernul a fost votat, investit si a depus juramantul in conditii foarte speciale din cauza epidemiei de coronavirus.

- In primul rand felicitari noului Guvern si ii urez succes.

- Apreciez votul din Parlament, s-a transmis un mesaj de unitate. Sunt foarte bucuros sa vad ca majoritatea partidelor parlamentare a inteles nevoia unei actiuni unitare.

- Guvernul care preia acum mandatul e acelasi care a lucrat pana acum cu motoarele turate pentru a gestiona bine aceasta criza.

- Noul Guvern si cu mine ne vom dedica toate energiile, 100%, pentru a gestiona aceasta criza si apoi pentru a guverna bine pentru romani si pentru Romania.

- Este foarte important ca masurile care vor fi luate sa fie luate la timp, sa fie luate in asa fel incat sa prinda.

- Pentru a face posibil aceasta lupta cu toate instrumentele prevazute de lege, am decis sa decretez stare de urgenta la inceputul saptamanii viitoare.

- Autoritatile isi fac treaba, guvernul si-a facut treaba si pana acum foarte bine, dar singuri nu vom reusi sa ...citeste mai departe despre "Romania declara stare de urgenta de saptamana viitoare. Apelul lui Iohannis catre romani" pe Ziare.com

#Iohannis declaratii juramant Guvern izolat coronavirus , #Stiri Guvern