Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Cu cât va fi subvenționată gigacaloria în București. Promisiunea făcută de Nicușor Dan

Cu cât va fi subvenționată gigacaloria în București. Promisiunea făcută de Nicușor Dan
Conform lui Nicuşor Dan, preţul de producţie a crescut, pentru o gigacalorie, de la 206 lei la 329 de lei FOTO Primăria Capitalei
Primarul Capitalei afirmă că nu știe procentul cu care va creşte preţul gigacaloriei, întrucât nu a fost stabilit tariful pentru transportul agentului termic, însă dă asigurări că Primăria va plăti, cel puţin 66% din tarif.
El susţine că ELCEN nu a fost pregătit pentru sezonul rece la începutul lunii octombrie, iar alţi doi furnizori de agent termic, care au o cotă mică de piaţă, au sistat furnizarea.

„Eu, în campania electorală – şi era campanie electorală, da? – nu am spus că o să vin la primărie şi o să rezolv pe loc, într-o secundă probleme. Chiar fiind în campanie electorală, am spus: Atenţie, iarna 2021-2022 o să fie puţin mai bună decât iarna 2020-2021 (...) şi am spus că schimbările fundamentale o să se vadă în iernile următoare. În iarna 2022-2023, asta e ceva ce pot să spun acum, o să fie mult mai bine decât 2021-2022”, a afirmat Nicuşor Dan duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

Edilul a explicat că, în România, preţul de producţie al energiei termice nu este reglementat, în timp ce cel de vânzare este supus unor plafoane, iar în acest context doi operatori care asigură furnizarea de agent termic pentru 5-6% dintre locuitorii Capitalei, „pur şi simplu au oprit căldura din Bucureşti”. Nicuşor Dan a menţionat că cei doi operatori sunt Vest Energo şi CET Griviţa, iar afectate au fost zona de vest a oraşului şi cartierul Griviţa.

„Pe de altă parte, ELCEN-ul nu l-am găsit pregătit pentru iarnă, producătorul care nu ne aparţine şi tocmai de aia am făcut demersurile pentru a prelua noi ELCEN, să nu mai dăm tot timpul vina de la unii la alţii. ELCEN-ul nu a fost pregătit, el nu a pornit când a venit sezonul de iarnă – 6-7 octombrie – nu a fost pregătit să înceapă. El era pregătit să înceapă undeva 25 octombrie – 1 noiembrie şi din cauza asta nu a livrat, în cele patru CET-uri mari pe care le au, nu a livrat la capacitate. Şi a mai fost o vină, care este a Termoenergeticii, care este în subordinea noastră, care nu a prevăzut, şi atunci lucrările noastre care sunt pe magistrala Ferentari au întârziat pornirea CET-ului Progresul”, a explicat primarul.

Nicuşor Dan consideră că acest sezon rece ar trebui evaluat, din perspectiva încălzirii în Capitală, după data de 1 noiembrie, explicând că ELCEN a promis că de la acea dată va funcţiona la capacitate maximă.

Edilul a arătat, răspunz ...citeste mai departe despre "Cu cât va fi subvenționată gigacaloria în București. Promisiunea făcută de Nicușor Dan" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 31 Octombrie 2021, ora 13:19

 Articol citit de 638 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor