Raluca Turcan spune că subvenția pentru sezonul rece va crește de șase ori. De când va intra în vigoare măsura

Joi, 26 August 2021, ora 21:35
308 citiri
Raluca Turcan spune că subvenția pentru sezonul rece va crește de șase ori. De când va intra în vigoare măsura
Termocentrala FOTO Unsplash.com

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat joi, 26 august, că se lucrează la un sprijin pentru consumatorii vulnerabili şi că sprijinul pentru aceştia va creşte de şase ori faţă de subvenţia acordată în prezent. "Dacă până acum un pensionar cu o pensie de 800 de lei primea un ajutor de 20 de lei pe lună şi o subvenţie de 100 de lei pe tot sezonul rece, acelaşi pensionar va primi de şase ori mai mult pentru că primeşte pe de-o parte compensarea facturii pe tipul de energie, dar şi suplimentul de energie pe toată perioada anului”, a susţinut Raluca Turcan.

”Sprijinirea consumatorilor vulnerabili este o necesitate şi face parte din responsabilitatea unui guvern axat pe dezvoltare pe de-o parte şi ţintit pe politici publice pentru cei care au nevoie de ajutor. Din păcate, pentru momentul actual, acest proiect de lege al consumatorului vulnerabil este un exemplu tipic despre cum un subiect de interes public nu poate fi adus în atenţia publică și îmbunătăţit decât atunci când el urcă pe agenda presei.

În momentul în care am ajuns ministru al Muncii, acesta a fost primul proiect de lege pe care mi l-am asumat şi pe care am început să îl negociez, să îl perfecţionez şi să îl punem pe masa Guvernului Cîţu”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3, joi seara.

Ministrul Muncii a arătat că proiectul pentru sprijinirea consumatorilor vulnerabili urmează să fie dezbătut în Parlament.

”La momentul la care am abordat subiectul, lumea se uita oarecum chiorâş, de aceea am încercat tot felul de subterfugii, chiar am trecut data de intrare în vigoare, 1 septembrie 2022, ca să îmi conving colegii şi potenţialii susţinători că el are capacitatea de a deveni viabil.

Aproape toată lumea a spus la unison că avem ajutorul de încălzire, lasă că ne descurcăm. Vreau să ştiţi că ajutorul de încălzire are în momentul de faţă un cost de aproximativ 41 milioane de lei şi un număr de beneficiari de 209.000 de gospodării. Îmi amintesc că acest proiect a fost pus în dezbatere publică în decembrie, anul trecut (...)

Aproape misiune imposibilă, a fost aprobat în martie anul acesta, în Guvern, transmis la Parlament şi acolo pentru că nu exista duplicitatea de a-l pune în dezbatere din prima, a fost asumat în procedură de urgenţă, însă uitat în sertarele Parlamentului. Până acum, când toate aceste creşteri de preţuri pe care le simţim cu toţii, la utilităţ ...citeste mai departe despre "Raluca Turcan spune că subvenția pentru sezonul rece va crește de șase ori. De când va intra în vigoare măsura" pe Ziare.com

#energie, #facturi energie electrica, #subventii, #Raluca Turcan , #Stiri Guvern