Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

"Tunul" din Parcul Verdi. Teren cumparat de Primaria Capitalei de la "baietii destepti" cu 50 de milioane de euro, inchiriat la pret de nimic: "In 154 de ani recuperam investitia"

"Tunul" din Parcul Verdi. Teren cumparat de Primaria Capitalei de la "baietii destepti" cu 50 de milioane de euro, inchiriat la pret de nimic: "In 154 de ani recuperam investitia"
Principalul beneficiar al cumpararii terenului achizitionat in timpul administratiei Firea a fost Dragos Savulescu FOTO Arhiva
Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, dezvaluie, pe pagina sa de Facebook, cum a ajuns Parcul din Floreasca, cumparat de Primaria Capitalei, in timpul administratiei Firea, cu 50 de milioane de euro (1.080 de euro pe metru patrat), sa fie concesionat la un pret de 3 lei pe metru patrat pe luna.
"Cum suntem in plin proces de reamenajare parcuri, aveam in plan pregatirea unui proiect si pentru Parcul Verdi. Am cerut un certificat de urbanism sa vedem de la ce plecam si SURPRIZA - e grevat de sarcini.

Parcul din Floreasca, cel cu terenurile retrocedate si recuperate la sume ametitoare de la niste "baieti destepti", tot nu e al orasului pe deplin", a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Potrivit edilului, pentru cele 4,6 hectare de teren administratia Firea a platit 50 de milioane de euro. "Tot nu a fost suficient. Am vorbit cu viceprimarul Horia Tomescu si am in mana un contract semnat in 2019 - la scurt timp dupa decizia Consiliului General de a plati tunul de 50 de milioane de euro.

Un Contract de Asociere in Participatie prin care Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) da in exploatare pentru 25 ani un teren cu o suprafata totala de 2750 mp firmei SC UCR GLOBAL SRL, cu scopul construirii unui teren de sport si a unei cladiri cu vestiare, lobby bar, receptie, terasa.
25 de ani de exploatare a unei parti considerabile din parc pentru un castig al statului roman de 7.197 lei/luna. Adica, 3 lei/mp/luna. Bucurestenii au platit la suprapret 1080 euro (!!!)/mp, iar firma de smecheri intoarce niste firimituri de aproximativ 7 euro/AN. La un calcul simplu reiese ca in 154 de ani recuperam investitia", a mai aratat primarul Sectorului 2.

Potrivit edilului, contractul de asociere in participatiune "a fost obtinut cu greu de la PMB fiindca anul trecut arhiva ALPAB a ars (!!!)".

"Cer Primariei Generale sa denunte aceasta asociatie in participatie. Daca nu stie cum, ii pot oferi ajutor juridic. Tunul din parcul Verdi este o sfidare fatisa si o bataie de joc pentru toti bucurestenii. Spatiul verde e al oamenilor, nu al smecherilor", a mai scris primarul Radu Mihaiu, pe Facebook.

Principalii beneficiari ai tranzactiei prin care Primaria Capitalei a platit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi sunt milionarul Dragos Savulescu, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo Bucuresti, Speranta Budeanu, mama milionarului Radu Budeanu si afaceristul iranian Manochehr Saadati- Sohi.

RISE Project a dezvaluit cum autoritatile s-au grabit sa ...citeste mai departe despre ""Tunul" din Parcul Verdi. Teren cumparat de Primaria Capitalei de la "baietii destepti" cu 50 de milioane de euro, inchiriat la pret de nimic: "In 154 de ani recuperam investitia"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 25 Iunie 2021, ora 08:25

 Articol citit de 634 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor