Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Guvern > Stiri Guvern
A   A   A

Clotilde Armand, ultimatum catre Romprest: "Daca nu ridicati gunoiul, vom rezilia contractul. Aveti 24 de ore la dispozitie"

Clotilde Armand, ultimatum catre Romprest: "Daca nu ridicati gunoiul, vom rezilia contractul. Aveti 24 de ore la dispozitie"
Clotilde Armand ameninta Romprest/ FOTO Hepta
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis miercuri, 2 iunie, public Companiei Romprest Service SA sa reia activitatea de strangere a gunoiului, in 24 de ore.
Armand a subliniat ca, daca acest lucru nu se va intampla, va rezilia contractul de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubrizare, iar un alt operator va intra pe raza unitatii teritorial-administrative si va presta aceste servicii.

Edilul ii indeamna pe cetatenii Sectorului 1 sa reclame la Politia Locala a Sectorului 1, la numarul de telefon 021.9540, apelabil 24 de ore din 24, in cazul in care observa depozite necontrolate de gunoaie pe domeniul public sau ca gunoiul menajer nu mai este ridicat de firma de salubritate.

"Este un nou santaj de tip mafiot din partea acestei companii, un santaj adresat tuturor locuitorilor din sector care platesc bani multi sa fie curat," a declarat, marti seara, Clotilde Armand.

Edilul a reamintit decizia Curtii de Conturi a Romaniei care a constatat ca Primaria Sectorului 1 a platit nejustificat, in perioada 2013-2016, catre Romprest Service SA suma de 94,1 de milioane de lei (inclusiv TVA). Suma reprezinta tarife indexate in baza unui indice al pretului de consum, altul decat cel prevazut in contractul initial atribuit prin licitatie, modificat prin act aditional si contrar prevederilor din caietul de sarcini, fiind calculate dobanzi si penalitati in suma totala de 23,7 milioane de lei.

Nu suntem prostii mafiei gunoaielor

Atat Curtea de Conturi, cat si Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), au cerut Primariei Sectorului 1 recuperarea imediata a sumelor platite nelegal catre Romprest Service SA.

"Totusi, nu suntem prostii mafiei gunoaielor si eu nu ma clintesc in fata amenintarilor de tip mafiot. Pot sa urle ei cat doresc in presa lor aservita si cumparata. Eu stau aici in primarie sa-i infrunt pe cei care au impresia ca pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primariei Sectorului 1 (da, atat platim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vanduti. Am anuntat si Garda de Mediu ca operatorul de salubritate din Sectorul 1 depoziteaza in acest moment ilegal deseurile. Tineti minte: au maximum 24 de ore. Si eu am inceput deja sa numar," a declarat Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 solicita Garzii de Mediu sprijinul in identificarea depozitelor ilegale de deseuri municipale de pe raza acestei zone administrative. ...citeste mai departe despre "Clotilde Armand, ultimatum catre Romprest: "Daca nu ridicati gunoiul, vom rezilia contractul. Aveti 24 de ore la dispozitie"" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 09:50

 Articol citit de 680 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor