Acum iti poti controla casa direct de pe smartphone

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 09:00
1636 citiri
Acum iti poti controla casa direct de pe smartphone
Foto: Connexoon Access Copyright @Somfy SAS Stephane Rambaud

Cu siguranta ai mai vazut pana acum filme SF in care case vorbitoare isi intampinau proprietarii cu usile deschise iar lumina se aprindea automat. Ei bine, in ziua de astazi, acele scenarii nu mai sunt de mult SF.

In luna octombrie 2016, Somfy va lansat in Romania o tehnologie inovativa care te ajuta sa-ti deschizi portile, usile de acces si usile de garaj direct de pe telefon.

Asadar, daca detii motoare Somfy pentru actionarea acestora, vei fi la doar doi pasi (instalarea unui router si a unei aplicatii mobile) sa iti transformi locuinta intr-o casa inteligenta!

Ce este Connexoon Access si cum il poti folosi in casa ta?

Imagineaza-ti ca de fiecare data cand esti aproape de casa, te poti "juca" intr-o aplicatie de pe telefon ca sa deschizi portile, sa aprinzi lumina pe aleea pana la garaj, sa deschizi usa de garaj si sa aprinzi lumina in hol.

Daca folosesti un sistem de alarma compatibil, il poti dezactiva tot de pe telefon, cand esti in drum spre casa.

Gandeste-te cat timp economisesti!

In plus, Connexoon te ajuta sa verifici starea echipamentelor din locuinta ta (daca poarta a fost inchisa, daca usile au fost incuiate, daca lumina a fost stinsa sau daca alarma a fost activata) chiar si dupa ce ai plecat de acasa si esti in deplasare.

Totul se poate face cu un smartphone conectat la internet si aplicatia instalata Connexoon Access pentru Android sau iOS.

"Tehnologia Connexoon este asociata deseori cu fericirea. Ea te ajuta sa-ti faci locuinta mai primitoare de fiecare data cand ajungi acasa si sa o securizezi cand esti plecat. Esti mereu conectat cu sistemele de acces din casa ta si poti afla in orice moment, cu ajutorul aplicatiei de pe telefon, care este stadiul echipamentelor tale. Este un pas important pentru noi cat si pentru industria romaneasca a automatizarilor pentru cladiri", a declarat Silviu Chirmus, director national de vanzari in cadrul Somfy Romania.

Connexoon este cea mai simpla modalitate prin care poti sa conectezi si sa controlezi echipamentele motorizate Somfy din casa ta:

- Porti automate

- Usi de garaj automate

- Usile de acces in casa

- Sistemul de alarma

- Sistemul de iluminat Philips HUE

- Broasca / yala usii de la intrare

Te simti pregatit sa faci acest pas? Daca vrei sa fii unul din primii romani care beneficiaza de sistemul Connexoon, ia legatura cu un reprezentant Somfy Romania!

Foto: Somfy Connexoon Access Copyright @Somfy SAS Stephane Rambaud

Totusi, lucrurile nu se opresc aici. In toamna anului 2016, Somfy aduce in Romania o tehnologie revolutionara, compatibila cu sistemul Connexoon, care iti permite sa-ti controlezi mai usor locuinta.

Aceasta tehnologie se numeste io-homecontrol® si va putea fi folosita in premiera in Romania incepand cu luna octombrie 2016.

Io-homecontrol ®: transformarea casei tale

Pas cu pas, indiferent de bugetul tau de inceput, iti vei putea transforma casa inteligenta prin adaugarea de noi automatizari.

Daca, de exemplu, detii motoare Somfy si sisteme de alarma, iluminat si incalzire compatibile cu io-homecontrol, viata ta va deveni mult mai simpla. Iti poti programa casa sa lucreze pentru tine, dupa bunul tau plac.

Cu ajutorul unui panou de control sau a unei telecomenzi, poti face cateva setari ca sa ii "spui" casei tale cum sa reactioneze in diferite momente ale zilei sau la diferiti stimuli.

De exemplu:

Dimineata, la ora 7:00 de luni pana vineri si la ora 10:00 in weekend, jaluzelele pot fi programate sa se deschida, lasand soarele sa patrunda in camera. Daca detii ferestre Velux, ele se pot deschide sau rabata automat, odata cu jaluzelele.

Pe la ora 8:30 dimineata, cand pleci de acasa, usa de garaj poate fi programata sa se deschida singura si sa se inchida automat dupa ce ai scos masina din garaj.

Acesta poate fi doar un scenariu pe care il poti programa o singura data si apoi sa te bucuri de el pe termen lung. Totusi, nu e singurul; cu io-homecontrol, posibilitatile sunt nelimitate.

Noua tehnologie iti aduce confort, mai multa siguranta si economii de costuri pentru ca optimizeaza functionarea echipamentelor din casa ta, reducand consumul lor.

Ce este avantajos la tehnologia io-homecontrol?

O poti folosi chiar daca ai un buget redus de investit in casa ta si chiar daca, la inceput, folosesti un singur echipament de automatizare. Cu timpul, poti aduce noi echipamente compatibile in casa ta si ele vor fi recunoscute automat si vor putea fi controlate.

In plus, aceasta tehnologie este wireless, asa ca nu va fi nevoie sa instalezi cabluri sau sa gauresti peretii din casa ta sau sa schimbi instalatia existenta.

Posibilitatile de comanda pentru aceste sisteme sunt multiple, incepand cu telecomenzi locale pana la sisteme de control de grup cu scenarii, temporizatoare, senzori de lumina si temperatura.

Ca sa iti faci o idee mai clara, urmareste un videoclip scurt in care poti vedea cum functioneaza tehnologia io-homecontrol intr-o casa dotata cu mai multe sisteme compatibile.

Esti pregatit pentru viitor?

Multi pasionati de tehnologie aleg sa investeasca in gadget-uri si produse electronice precum smart TV-uri, console performante de gaming sau laptop-uri de ultima generatie. Insa, pentru o investitie similara, doar cei interesati cu adevarat de siguranta si confortul de acasa aleg sa isi automatizeze locuinta.

Incepand cu toamna anului 2016, Somfy Romania face un pas important pentru industria automatizarilor de locuinte si cladiri, aducand pe plan local noile sisteme Connexoon Access si tehnologia io-homecontrol, care s-au bucurat deja de un mare succes pe plan international.

Te simti pregatit sa fii unul din primii romani care adopta aceste noi tehnologii in locuintele lor? Contacteaza un reprezentant Somfy Romania!

Somfy, lider mondial in industria automatizarilor pentru cladiri

Prezenta pe piata de 10 ani in Romania, Somfy este un grup multinational infiintat in 1969 Franta, care in momentul de fata are reprezentante in peste 60 de tari.

Somfy este lider mondial in automatizarea usilor si ferestrelor pentru casa si in automatizari din industria cladirilor, cu peste 100 de milioane de motoare vandute in toata lumea.

Pentru mai multe detalii despre grupul Somfy si produsele distribuite in Romania, acceseaza www.somfy.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#homecontrol tehnologie, #automatizari locuinta, #usi automate garaj , #Tehnologie