Apple reinventeaza Mac: Cum va arata noul laptop?

Marti, 15 Mai 2012, ora 18:00
2292 citiri
Apple reinventeaza Mac: Cum va arata noul laptop?

Apple pregateste o noua gama de laptopuri MacBook, mai subtiri si dotate cu procesoare Intel Corp, au declarat surse apropiate ale companiei.

Potrivit sursei citate, noile modele de laptop-uri MacBook Pro ar urma sa fie prezentate in cadrul Conferintei Anuale a programatorilor, organizata de Apple pe 11 iunie, scrie Bloomberg.

Gadgeturile ar urma sa fie dotate cu ecrane high-definition, precum sunt cele ale iPhone-urilor si iPad-urilor, cat si capacitate RAM, care sa ii permita scurtarea timpilor de pornire si sa extinda durata bateriei.

Laptop-urile produse de Apple vor rula cu noile procesoare Intel, numite Ivy Bridge.

Sistemul de operare Mountain Lion, o alta surpriza?

In cadrul aceleiasi conferinte care va avea loc in luna iunie, Apple ar mai putea anunta lansarea unui sistem de operare pentru Mac, denumit Mountain Lion.

Sistemul, a carui lansare Apple a anuntat-o in februarie, pastreaza foarte multe elemente de la iOS utilizat pe iPhone-uri si iPad-uri. Sistemul poate permite utilizatorilor sa trimita mesaje de pe Mac pe iPhone.

Mountain Lion dezvolta iCloud, serviciul care permite stocarea documentelor si vizualizarea lor pe internet. Utilizatorii au optiunea de a crea si accesa memento-uri si notite sau sa primeasca notificari de pe toate dispozitivele Apple.

Vanzarile de Mac-uri in crestere datorita popularitatii iPhone-urilor

Vanzarile de Mac-uri produse de Apple sunt in crestere, datorita popularitatii de care se bucura compania recunoscuta pentru mobile. Din anul 2007, cand s-a lansat pe piata iPhone-ul, vanzarile de Mac-uri s-au dublat, ajungand la 21,8 miliarde de dolari in 2011. Datorita cresterii cotei de piata a Apple, competitorii acesteia, companii ca Hewlett-Packard (HP), Dell sau Samsung se intrec in a produce laptop-uri cat mai subtiri din aluminiu.

Valoarea actiunilor Apple a scazut luni la Bursa de la New York cu 1,5 procente, la 558,22 de dolari. In acest an, actiunile gigantului IT au crescut cu 38%, fata de 2011.

#Apple Mac lansare, #gama noua Apple Mac, #laptop Mac lansare , #Laptopuri