Crestere neasteptata a pietei de distributie IT din Romania si vanzari-record

Joi, 01 Septembrie 2016, ora 13:07
6770 citiri
Crestere neasteptata a pietei de distributie IT din Romania si vanzari-record
Foto: Stalx

Una dintre firmele de distributie IT reprezentative pentru zona Europei Centrale si de Est anunta o crestere surprinzatoare de aproape 80% a pietei de profil din Romania.

Cresterea veniturilor obtinute din distributia componentelor IT din tara noastra este cea mai importanta din regiune si se arata a fi cu atat mai surprinzatoare cu cat in anii trecuti, cifrele au fost mult mai modeste, anunta reprezentantii ABC Data.

Sub lupa furnizorilor

Cresterea dinamica din prima jumatate a anului 2016 a rezultat din investitii si activitati derulate la nivelul pietei romanesti, precum si regiunea CEE, explica reprezentantii firmei.

Incheierea unor contracte locale cu furnizori cheie precum Lenovo, BenQ, TPVision, ASUS Componente si Retelistica, Synology si Eaton 3D Pixelio sau Navitel a dus la impulsionarea pietei din Romania in primele 6 luni ale acestui an.

Astfel, fata de aceeasi perioada anului 2015, vanzarile companiei ABC Data au crescut cu 79%, iar oferta de produse a crescut de la 180.000 la 220.000 in doar cateva luni, semn ca si furnizorii privesc cu incredere potentialul pietei romanesti.

Romanii, ahtiati dupa gadgeturi

"Dezvoltarea rapida a ABC Data poate fi explicata mai bine prin principalele categorii de produse. Cea mai mare crestere a fost generata de notebook-uri, desktop-uri, retelistica, componente PC si gaming.

De asemenea, clientii au fost interesati sa cumpere portabile, acele gadgeturi mici si usor de utilizat care se conecteaza la smartphone. Remarcam insa si o crestere a cererii pentru produse Apple si retelistica.

Acesti indicatori arata ca piata noastra se maturizeaza de la an la an. Exista o nevoie de necontestat pentru echipamente mai bune pentru conexiuni de mare viteza la internet si care sa fie integrate cu dispozitive mobile", a explicat Alexandru Gheorghiu, director comercial ABC Data Distributie.

Analistii cred ca interesul romanilor pentru tehnologia de ultima ora nu se va stinge repede, trendul de dezvoltare a pietei din regiunea Europei Centrale si de Est fiind asteptat sa se mentina pentru alti doi ani.

Companiile International Data Corporation si PMR au estimat ca, pana in 2018, veniturile in distributie IT din Europa de Vest ar trebui sa creasca de la 95 de miliarde de dolari in prezent la aproximativ 100 de miliarde, ceea ce inseamna o crestere de 5%. In acelasi timp, in CEE, cresterea va fi de la 15 la 18 miliarde, adica de 20%.

#piata distributie IT Romania, #vanzari IT C, #prognoza piata IT C , #Componente hardware