EBEC Challenge - o provocare pentru ideile ingineresti!

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 16:09
1729 citiri
EBEC Challenge - o provocare pentru ideile ingineresti!
Foto: BEST Cluj-Napoca

Intr-o lume unde oportunitatile sunt tot mai numeroase si orizonturile devin largi pentru mintile deschise, evenimentele care sa dezvolte oamenii sunt esentiale. O astfel de lume este si mediul tinerilor din Cluj-Napoca la momentul actual, acest spirit de inovatie si de deschidere spre nou fiind sustinut de numeroase activitati organizate pentru si de catre studenti.

EBEC Challenge este un foarte bun exemplu pentru a ilustra cele mai sus mentionate. Evenimentul, aflat la editia cu numarul 10, este o competitie inginereasca organizata de voluntarii BEST Cluj-Napoca pentru colegii lor, studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca.

Competitia din acest an este realizata cu ajutorul partenerilor Bosch, Porsche Engineering, Accenture, Emerson si Banca Transilvania si va avea loc in perioada 15-17 Decembrie la Cluj Arena.

Aceasta competitie inginereasca propune doua categorii de concurs - Case Study si Team Design, in functie de punctele forte ale fiecarei echipe inscrie.

Proba de Case Study se rezuma la analizarea si rezolvarea unei probleme din viata de zi cu zi. Se porneste de la contextul descris de organizatori si se doreste dezvoltarea unor solutii ipotetice. La final, echipele trebuie sa isi spuna ideile gasite prin intermediul unei prezentari.

In ceea ce priveste proba de Team Design, aceasta consta in rezolvarea unei probleme tehnice intr-un interval de timp dat. Rezultatul probei este o masinarie ce trebuie sa realizeze anumite actiuni ca rezolvare la cerintele problemei.

La ambele categorii ale competitiei se doresc idei cat mai originale si creative care sa surprinda gandirea de inginer, o buna munca in echipa si dorinta de a invata si incerca ceva nou.

Etapa locala are continuare, cel mai bine clasata echipa pe fiecare proba urmand sa mearga la Iasi, la etapa regionala, unde studentii clujeni vor concura cu studenti din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov si Chisinau. Acesta este un alt aspect care face competitia diferita, continuitatea caracteristica propusa de concurs, aspect ce este posibil datorita prezentei organizatiei BEST in numeroase orase din Romania sau din afara.

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizatie ce reuneste studenti ai universitatilor tehnice din 93 de orase europene. Tinerii voluntari se ghideaza dupa principii precum prietenie, dezvoltare, flexibilitate, invatare, distractie si sunt motivati de dorinta dezvoltarii cat mai multor studenti in medii culturale diverse si internationale.

BEST Cluj-Napoca isi desfasoara activitatea de 22 de ani, organizand evenimente axate pe competitii ingineresti (EBEC Challenge, Battle Lab Robotica), suport in cariera (JobShop), educatie complementara (BEST Training Week) sau cursuri de sezon.

Puteti afla mai multe despre organizatie de pe site-ul http://bestcj.ro/ sau, pentru a fi la curent cu noutati constante, pe pagina de Facebook BEST Cluj-Napoca.

Revenind la EBEC Challenge, care este cel mai curand eveniment al organizatiei BEST, va invitam sa urmariti competitia indeaproape, gasind mai multe informatii pe site-ul evenimentului http://ebec.bestcj.ro/.

#EBEC Challenge competitie ingineri, #BEST Cluj Napoca , #Tehnologie