Equest Investments Balkans va decide in aprilie listarea la bursa din Bucuresti sau din Sofia

Joi, 28 Februarie 2008, ora 12:56
1317 citiri
Equest Investments Balkans va decide in aprilie listarea la bursa din Bucuresti sau din Sofia

Fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB), actionarul majoritar al retailerului de electronice si electrocasnice Domo va desfasura in aprilie o adunare generala pentru a decide daca isi va lista actiunile la bursa din Bucuresti sau din Sofia, potrivit Dnevnik. EIB urmeaza sa fie transformat dintr-o structura de fond administrata din exterior intr-o structura de companie holding administrata din interior. In momentul de fata actiunile ordinare ale companiei sunt listate pentru tranzactionare pe bursa irlandeza Irish Stock Exchange si pe piata AIM a bursei londoneze.


Oferta publica initiala a Fondul de investitii Equest Investments Balkans este asteptata sa se realizeze in al doilea trimestru al anului, fie la bursa din Sofia sau Bucuresti, fie la ambele. Tranzactionarea va imbunatati considerabil profilul companiei in regiune.


Equest Investments Balkans Limited, prin subsidiara Lynx Property B.V este si proprietarul majoritar al Domo Retail unde detine 75% din pachetul de actiuni, pentru care a platit 62,5 milioane de euro. Prin tranzactia Domo, Equest a creat unul dintre cele mai mari grupuri de retail specializate in electrocasnice, electronice si IT&C din sud-estul Europei, in ceea ce priveste cifra de afaceri, care va adopta pe toate pietele pe care activeaza o strategie de  dezvoltare bazata pe doua branduri: Technomarket si Domo.


Equest Investments Balkans este unul din cele mai importante fonduri de investitii din sud-estul Europei, fiind activ pe piata de retail, a serviciilor financiare, imobiliara si infrastructura.