Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Hardware > Tehnologie
A   A   A

Extreme Networks achizitioneaza Aerohive Networks

Extreme Networks achizitioneaza Aerohive Networks
Ed Meyercord, Președinte și CEO, Extreme Networks
Extreme Networks a anuntat recent semnarea acordului in baza caruia va achizitiona Aerohive Networks la pretul de 4,45 USD per actiune, reprezentand un pret de cumparare total de aproximativ 272 milioane USD.
Achizitia companiei Aerohive adauga functionalitati critice de cloud management si edge in portofoliul de solutii end-to-end actual al Extreme Networks. In mod direct, va creste fluxul de venituri din subscriptii si va consolida pozitia Extreme pe piata solutiilor wireless in procesul critic de trecere catre tehnologia Wi-Fi 6. Extreme se asteapta ca recenta achizitie sa se reflecte in castigurile non-GAAP per actiune incepand cu anul fiscal 2020.

Aerohive este lider in cloud management, AI si machine learning. Aerohive a fost printre primele companii care a oferit solutii Wi-Fi fara controler local, cu gestionarea retelei locale in cloud, inclusiv a celei wireless si functionalitati NAC (network access control).

In prezent, este cel de-al doilea furnizor important de servicii LAN wireless gestionate prin cloud, conform analizelor IHS. Aerohive a lansat recent primul trio de access point-uri Wi-Fi 6 si primul access point pluggable din industrie. La nivel global, Aerohive deserveste 30.000 de clienti cloud LAN wireless din diverse verticale, inclusiv retail, educatie, sanatate, agentii guvernamentale.

"Solutiile Extreme Networks s-au remarcat intotdeauna printr-un nivel exceptional de performanta si o calitate remarcabila a serviciilor, iar portofoliul Extreme continua sa impresioneze prin inovatie tehnologica in acord cu viziunea indrazneata a producatorului", afirma Serban Paduroiu, BDM Extreme Networks, Veracomp.
"In Romania, implementarile de solutii Extreme se alinieaza la standardele globale si genereaza experiente de succes in special in companiile medii si mari pentru care informatizarea reprezinta o prioritate de business."

Aceasta achizitie va aduce in portofoliul Extreme noi capabilitati de automatizare si inteligenta. Cu aceste noi capabilitati, Extreme isi consolida si extinde pozitia de lider pe tehnologiile Wi-Fi si NAC, adaugand solutii Wi-Fi si NAC gestionate in cloud, completand astfel solutiile Wi-Fi si NAC on-premises.

"Achizitia companiei Aerohive stabileste pozitia de lider in domeniul cloud, AI si ML, adaugand o platforma verificata de servicii cloud si un serviciu de tip abonament pentru clientii si partenerii Extreme. Vom continua sa investim in software si AI pentru a extinde posibilitatile de automatizare in portofoliul nostru de solutii dedicate infrastructurii IT, de la edge pana la cloud. Abilitatea de a imbunatati experienta utilizatorilor, de a reduce cheltuielile operationale si de a oferi retele gestionate in cloud este esentiala pentru strategia noastra", declara Ed Meyercord, Presedinte si CEO, Extreme Networks.

Prin integrarea solutiilor Aerohive in portofoliul sau, Extreme va putea oferi clientilor si partenerilor sai mai multe optiuni cloud si on-premises de tehnologii wired si wireless, cat si o solutie de top pentru managementul cloud al retelelor - toate de la un singur furnizor si totodata sustinute de propria sa echipa de asistenta si serviciile sale premiate.

In Romania, solutiile Extreme Networks sunt disponibile inca din 2007 prin intermediul distribuitorului sau Veracomp si a retelei sale de parteneri.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 14:42
 Autor:  Comunicat de presa

 Articol citit de 3902 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor