Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Hardware > Tehnologie
A   A   A

Romania se numara printre tarile UE cu cel mai scazut procent al utilizarii robotilor

Romania se numara printre tarile UE cu cel mai scazut procent al utilizarii robotilor
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons
Anul trecut, 7% dintre companiile din Uniunea Europeana cu cel putin zece angajati foloseau roboti industriali sau roboti pentru prestari de servicii, in timp ce in Cipru, Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria si Romania se inregistra cel mai scazut procent al utilizarii robotilor, potrivit datelor publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
Marile intreprinderi folosesc robotii mult mai mult (25% din firmele cu 250 de angajati sau mai mult) decat companiile medii (12% din firmele cu 50 - 249 angajati) sau mici (5% din firmele cu 10-49 angajati).

Cel mai ridicat procent al companiilor din Uniunea Europeana care foloseau in 2018 roboti industriali sau roboti pentru prestari de servicii se inregistra in Spania (11%), Danemarca si Finlanda (ambele cu 10%) si Italia (9%), iar cel mai scazut in Cipru (1%), Estonia, Grecia, Lituania, Ungaria si Romania (toate cu 3%).

Companiile folosesc mai mult robotii industriali (5%) decat robotii pentru prestari de servicii (2%).

Robotii industriali sunt folositi frecvent in industria prelucratoare (16%), in timp ce robotii pentru prestari de servicii se folosesc in retail si in industria prelucratoare (ambele cu 4%) .
Facebook ShareTweet
 Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 14:18

 Articol citit de 2628 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor