Sony: vanzarile VAIO din Romania au crescut cu 65% in 2011

Joi, 29 Martie 2012, ora 18:44
1772 citiri
Sony: vanzarile VAIO din Romania au crescut cu 65% in 2011

Sony a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor de laptopuri VAIO cu peste 65% fata de anul precedent, atingand o cota de piata de 4,5%, in linie cu estimarile pentru 2011.

"Extinderea portofoliului de produse pe segmentele consumer si business si lansarea unor modele atractive pentru piata locala au fost principalii factori care au plasat anul trecut brandul VAIO peste evolutia intregii piete de laptopuri. Pe segmentul consumer produsele vedeta de anul trecut au fost seriile CA si EH, iar pentru utilizatorii business am lansat doua modele de top, Z si SE, pentru care am epuizat in prima luna stocurile prevazute pana la finalul anului", a declarat Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Sony Romania.

"Pentru 2012, piata isi va pastra ritmul de crestere moderata si ne asteptam la o dezvoltare polarizata, odata catre mobilitate foarte buna corelata cu o performanta de top si catre segmentul de buget care se orienteaza catre un laptop pentru utilizarea zilnica. Pentru VAIO ne asteptam la o crestere peste nivelul pietei si o cota de piata de peste 5%", a adaugat Mircea Stoicescu.

Dupa succesul inregistrat anul trecut de seria de business VAIO Z, Sony aduce pe piata locala noile modele VAIO Z si VAIO SE, modele concepute special pentru oamenii de afaceri care pun accent pe mobilitate si performanta.

Daca noul model VAIO Z impresioneaza prin ecranul mat anti-reflexie VAIO Premium cu o rezolutie Full HD (1920x1080, 16:9), modelul din seria SE se distinge prin portabilitate, fiind cel mai usor laptop de 15 inci disponibil in acest moment pe piata. Ambele modele dispun de sistemul de operare Windows 7 Professional si ofera un sistem de securitate cu cititor de amprenta.

Noul VAIO Z23

Cu o greutate sub 1,2kg, noul model VAIO Z se diferentiaza prin design, completat de carcasa din fibra de carbon, dar si prin configuratia de top.

Cel mai puternic notebook ultra-portabil de business, VAIO Z23, dispune de un procesor de ultima generatie Intel Core i7 cu voltaj standard si, in plus fata de versiunea precedenta, include o unitate optica Blu-ray Disc integrata in modulul monolitic extern - Power Media Dock.

Noua serie VAIO Z23 dispune de un ecran Full HD (1920x1080p) si are baterie externa inteligenta. Bateria integrata a notebook-ului ofera o autonomie de lucru in mod stamina de pana la sapte ore, care poate fi prelungita pana la 14 ore cu bateria externa.

Totodata, laptopul vine echipat cu o unitate de stocare SSD de 256GB, care permite initierea sistemului de operare in 20 de secunde si inchiderea laptopului in 3 secunde.

Tastatura iluminata si senzorul de lumina faciliteaza utilizarea noului VAIO Z chiar si in salile cu luminozitate scazuta.

Noul VAIO SE2V

Noul model de notebook din seria VAIO SE este construit din magneziu si aluminiu pentru a reduce greutatea si dispune de ecranul VAIO Display Plus Full HD de 39,5 cm(15,5"), oferind o vizionare clara a filmelor si videoclipurilor.

Cu o grosime de 25mm si o greutate de numai 1,96kg, noul VAIO SE este cel mai usor notebook de 15,5 inci de pe piata si poate fi transportat cu usurinta intre intalnirile de afaceri.

Performanta sistemului este asigurata de procesorul Intel Core i7, dar si de sistemul grafic hibrid dinamic care optimizeaza in mod inteligent performantele grafice in functie de gradul de dificultate al activitatii, comutand intre unitatea Intel integrata si unitatea grafica dedicata.

Noul VAIO SE dispune de o baterie integrata cu o autonomie de pana la 6,5 ore, in mod stamina, cu optiunea unei baterii aditionale care poate fi atasata in orice moment, imbunatatind autonomia totala pana la 13 ore.

Tastatura iluminata include si tastatura numerica dedicata introducerii rapide si precise a datelor. De asemenea, exista si un senzor de lumina ambientala, care ajusteaza automat luminozitatea ecranului pentru a economisi energie, atunci cand lumina din incapere este slaba.

Portofoliul VAIO din acest sezon include 6 serii de notebook-uri multimedia, ultra-portabile si business. In gama business se regasesc seriile Z 13", SE 15,5" si SB 13,3". Gama multimedia cuprinde seriile VAIO F23/24 de 16,4", EH de 15,5", EJ de 17" si seria colorata CA de 14". In gama ultra-portabila se regaseste seria VAIO YB de 11,6".

#Sony Vaio laptopuri, #Sony Vaio vanzari Romania, #laptop business Sony Vaio , #Laptopuri