Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Hardware > Tehnologie
A   A   A

Tehnologie de ultima generatie, acum la dispozitia dumneavoastra: presele tip abkant servo-electrice

Tehnologie de ultima generatie, acum la dispozitia dumneavoastra: presele tip abkant servo-electrice
Industria mare de prelucrare a tablei va depinde in continuare de presele tip abkant, o ramura importanta fiind abkantul hidraulic/servo-electric. Presele tip abkant servo-electrice reprezinta o treapta superioara celor hidraulice, fiind mai economice si rapide. Astfel, ofera o productivitate sporita, precum si alte beneficii tehnice si economice.
Ce este tehnologia abkant servo-electrica?

Presele abkant servo-electrice sunt dotate cu 2 servomotoare care functioneaza sincronizat. Puterea dezvoltata de acestea este transmisa catre partea mobila a presei printr-un ansamblu de curele si role. Practic, vorbim de o forta mecanica ce se transmite de la motor la traversa mobila a presei. Aceasta prezinta numeroase avantaje comparativ cu presele actionate hidraulic.

Primul avantaj al preselor tip abkant servo-electrice este insasi forma cadrului batiu.

Acesta este un cadru tip "O" care ofera stabilitate la deflectie si deci precizie mai mare la indoire, prin distributia egala a fortei mecanice. Prin comparatie, la abkantul hidraulic tip "C", pot aparea deformari ale cadrului, in timpul aplicarii unor forte mari.

Presa abkant servo-electrica: un utilaj eco si eficient pentru afacerea dumneavoastra

Evolutia tehnologiilor din toate domeniile industriale are o componenta comuna: grija pentru mediul inconjurator. Este important sa incercam sa perfectionam fiecare aparat, utilaj si echipament industrial pentru a fi mai productiv, dar si pentru a fi cat mai eficient din punct de vedere energetic si pentru a reduce gradul de poluare.

Din acest punct de vedere, presa abkant servo-electrica tip "O" reprezinta un mare pas inainte, comparativ cu presele hidraulice tip "C". Presa abkant tip "O" nu foloseste filtre si uleiuri care, odata ajunse la sfarsitul perioadei de functionare, trebuie colectate si reciclate in mod responsabil.

Tehnologia abkant servo-electrica foloseste doar curentul electric ca sursa de alimentare - o sursa de energie actuala si viitoare, ce poate fi obtinuta si din resurse regenerabile. Astfel, insusi principiul de functionare al acestei prese este unul care nu produce emisii sau reziduuri periculoase si nu necesita combustibili si elemente consumabile cu potential poluator.

Beneficii cheie ale presei abkant servo-electrice:

1. Viteza de lucru cu 30% mai mare fata de presele hidraulice
Testele comparative au demonstrat ca presa abkant servo-electrica are o viteza de lucru cu 30% mai mare decat o presa abkant hidraulica. Astfel, va puteti mari productia zilnica cu o treime, fara sa investiti intr-un numar suplimentar de utilaje si fara sa angajati lucratori in plus fata de personalul existent.

2. Reduceti la jumatate consumul de energie

Presele abkant servo-electrice consuma cu aproape 50% mai putina energie fata de cele hidraulice. In conditiile in care competitivitatea pe piata depinde foarte mult de reducerea costurilor de productie - care se reflecta in pretul produselor - acesta este un avantaj strategic pentru compania dumneavoastra. Practic, puteti reduce la jumatate costurile cu energia sau dubla capacitatea de productie la acelasi cost.

3. Presa abkant servo-electrica este usor de programat

Toate presele abkant servo-electrice sunt dotate cu controllere CNC moderne, usor de programat pentru moduri de lucru complexe atat bidimensional (2D), cat si tridimensional (3D). Astfel, nu este necesar sa va specializati din nou intregul personal care lucreaza direct cu presele abkant, instruirea initiala fiind suficienta pentru a-si insusi cunostintele de operare necesare.

4. Un echipament silentios care creeaza/mentine un mediu de lucru mai sanatos

Pe langa productivitatea sporita si celelalte beneficii tehnice, presa abkant servo-electrica este un utilaj silentios. Acest aspect este extrem de important intrucat, asa cum probabil stiti deja, poluarea sonora din zonele de productie este una dintre cauzele bolilor profesionale. Cu noua tehnologie abkant servo-electrica veti crea nu doar un mediu de lucru mai productiv, dar si mai sanatos pentru angajatii dumneavoastra.

5. Capacitate de indoire complexa pentru indeplinirea comenzilor speciale

Presa abkant servo-electrica va ofera un avantaj competitiv prin capacitatea superioara de efectuare a unor operatiuni de indoire complexe si de mare precizie. Astfel, veti putea onora comenzile speciale si foarte detaliate pentru care competitorii dumneavoastra nu dispun de tehnologia necesara.

Va invitam sa descoperiti modul de functionare al presei abkant servo-electrice in cadrul demonstratiilor practice care vor avea loc in cadrul TIB 2017 intre 11 si 14 octombrie.

Compania PROMA aduce in premiera in Romania presele abkant servo-electrice marca Dener si va fi prezenta in Pavilionul Central, standul D14. Profitati de ofertele speciale de lansare si descoperiti gama completa de prese pe www.proma.ro.
Facebook ShareTweet
 Joi, 05 Octombrie 2017, ora 13:17

 Articol citit de 3353 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor