3 idei de afaceri prospere pentru anul 2017. Idei. Strategie

Luni, 20 Februarie 2017, ora 10:57
3206 citiri
3 idei de afaceri prospere pentru anul 2017. Idei. Strategie
Foto: businessnewsdaily.com

Calea antreprenoriala este, se pare, o optiune imbratisata de multe persoane. Fie ca doresc sa inceapa propria afacere, fie ca incep sa se asocieze astfel incat sa creasca rapid pe piata, tot mai multi aleg sa puna tara la cale si sa porneasca pe acest drum.

Ideea de afacere este pentru multi cea mai dificila parte. Trebuie sa te gandesti la o afacere noua pe piata, dar care, in acelasi timp, sa fie sustenabila si bine targetata.

Cel mai bine este sa alegi o afacere care sa raspunda unei nevoi pe piata si care sa iti aduca profit pe termen lung. Ideile trasnite nu sunt de fiecare data si cele mai bune.

Facand o selectie, mai jos sunt prezentate 3 idei de afaceri prospere, care iti vor largi perspectiva antreprenoriala sau care ar putea sa te ajute in acest sens.

1. Impresarierea artistica

Pe piata showbiz-ului din Romania, apar tot mai multi artisti si odata cu acestia apare si nevoia acestora de a avea un reprezentant. Cu alte cuvinte, un artist cauta un impresar care sa ii coordoneze reprezentatiile si care, practic, sa il "vanda" la diferite evenimente si spectacole.

Fiecare artist are in spate o echipa intreaga. Toata aceasta echipa are nevoie sa fie coordonata de un manager. Aceasta nu este neaparat atributia unui impresar, dar, cu siguranta, impresarul trebuie sa incerce sa promoveze artistul si sa ii coordoneze toata activitatea lui si a echipei lui, trebuie sa fie cel care preia cererile si cel care le duce mai departe catre intreaga echipa.

In acest fel, au facut si cei de la Global Booking, parte a intregului complex Global Records. Au facut un departament de booking artisti, prin care monitorizeaza fiecare cerere si care le ofera solicitantilor o legatura mai usoara de a ajunge la artist, mult mai usor.

Marea idee nu este aceea de contacta mai marii artisti din Romania si a le oferi serviciile de impresariat, ci aceea de a lua in calcul faptul ca sunt foarte multi artisti la inceput de drum, care au nevoie de promovare la spectacole, nunti etc. In felul acesta, ii ajuti pe ei sa urce in topurile preferintelor si, totodata, le sustii activitatea lor, obtinand si profit.

2. Creditele finaciare sunt la mare cautare

Poate ti s-a intamplat si tie sa apelezi la un credit bancar sau la credite online care sa te ajute sa iesi din impas, la un moment dat. Nu esti singurul care apeleaza la aceste credite. Nevoia este si la case mai mari. Daca ai observat ca aceasta este o nevoie pe care multi romani o au, inseamna ca, daca privesti cu un ochi de antrepenor, cererea pe piata este mare si reprezinta o oportunitate de afacere.

Luand in calcul faptul ca bancile au inasprit conditiile de acordare a unui imprumut, iar fondurile de investitii sunt din ce in ce mai putine in Romania, este o ocazia buna pentru a-ti deschide o afacere in acest sens.

Extra Simplu, spre exemplu, le ofera oamenilor o solutie rapida de a face un imprumut. Fara prea multe acte, fara prea mult timp de asteptare si cu o dobanda fixa, spre deosebire de o banca. A fost o idee buna atunci cand au inceput si, inca, este in continuare, asta deoarece cererea pe piata creste din ce in ce mai mult.

3. Gestionarea online a bugetului

Daca esti priceput la tot ceea ce tine de programe online de management si gestionare a unui departament, si, mai cu seama, stii cum sa creezi un astfel de program, ei bine, afla ca este o oportunitate buna de a face o afacere din asta.

In Romania, atat afacerile mici, cat si cele mai mari cauta solutii software eficiente de gestionare a datelor si monitorizare a contractelor. Taxe, impozite, TVA, salarii, zile de concendiu toate sunt o bataie de cap. Nimeni nu mai alege sa tina astfel de date doar pe hartie. Hartiile se pierd. Tehnologia a avansat si odata cu ea nevoia firmelor de a avea programe de contabilitate cat mai bine elaborate si eficiente.

Luand exemplul firmei CIEL Romania, care ofera cele mai bune solutii software financiar-contabile pentru fiecare nevoie, te poti apuca de un plan de afacere bine intocmit. Iar, daca nu te pasioneaza acest domeniu, poti colabora cu persoane specializate pe partea IT sau poti apela la Ciel pentru a te ajuta la inceput de drum antreprenorial. Este o oportunitate in continua dezvoltare.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#idei afaceri , #Oportunitati afaceri