Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Oportunitati afaceri
A   A   A

Austria Inferioara este de 10 ani in Romania prin ecoplus International

Austria Inferioara este de 10 ani in Romania prin ecoplus International
Austria Inferioara se poate prezenta acum, mai mult ca oricand, ca o regiune de export activa si competitiva din inima Europei. In acest sens, companiile nationale nu sunt lasate singure atunci cand patrund pe noi piete. ecoplus International este Agentia economica a Landului Austria Inferioara si ofera sustinere companilor in acest sens.
O oferta speciala o reprezinta birourile din strainatate, precum cel din orasul Timisoara, deschis in martie 2007 - anul aderarii Romaniei la UE.

In cadrul unui eveniment de gala organizat la Teatrul National din Timisoara, acest jubileu a fost sarbatorit - odata cu ziua nationala a Austriei - in prezenta Ministrului Economiei al Landului Austria Inferioara, Petra Bohuslav, a ambasadorului austriac Gerhard Reiweger, a consulului onorific al Austriei in Timisoara Vasile Onofrei, a directorului General ecoplus, Helmut Miernicki precum si a Directorului General ecoplus International Romania, Daniel Marcu.

Romania este, de asemenea, un partener comercial important, situat pe locul 12 intre cele mai importante destinatii de export din Austria Inferioara pe anul 2016, cu o cifra a exporturilor de aproximativ 454 de milioane de euro.

Din anul 2013, Romania a inregistrat in mod constant o crestere economica de peste trei procente, iar in anul 2016 chiar a fost tara UE cu cea mai mare crestere economica.

"Aceasta evolutie dovedeste ca decizia noastra de a deschide un birou in strainatate in Romania din anul 2007 a fost corecta. Numeroase companii locale au dezvoltat relatii de cooperare de succes cu parteneri romani in ultimii zece ani. In fiecare an - si acest lucru pentru ultimii 10 ani - aproximativ 36 de companii noi din Austria Inferioara s-au adresat biroului nostru din Timisoara pentru a fi sprijinite. Sunt convins ca Austria Inferioara si Romania vor continua sa extinda si sa aprofundeze relatiile comerciale in urmatorii ani", declara administratorul districtual Bohuslav insarcinat cu economia.
Determinante pentru activitatea de succes a biroului din Timisoara sunt, pe de o parte, companiile inovatoare din Austria Inferioara, care doresc sa isi caute parteneri de afaceri pe piata romaneasca, dar si bineinteles, pe de alta parte, partenerii si colaboratorii locali.

"Cooperarea excelenta cu autoritatile din Timisoara si angajamentul lui Daniel Marcu, cel care conduce ecoplus International Romania inca de la infiintarea acesteia in anul 2007, au contribuit la derularea multor proiecte de succes ale exportatorilor nostri in Romania"

Printre realizarile ecoplus International Romania in perioada 2007-2017 putem aminti:

- Peste 360 de companii austriece consiliate
- Peste 600 de servicii acordate (uneie companii solicita mai multe servicii
- Peste 100 de povesti de succes ( Investitii directe sau parteneri de afaceri)
- Investitii directe de peste 15 milioane de Euro in energii regenerabile, agicultura, tehnologia mediului

Pentru viitor se planifica intensificarea relatiilor cu Agentia economica de Dezvoltare Vest dar si intarirea relatiilor foarte bune cu Consiliul Judetean Timis si Prefectura Judetului Timis.
Facebook ShareTweet
 Marti, 31 Octombrie 2017, ora 15:59

 Articol citit de 1749 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor