Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Afaceri de succes
A   A   A

Ce este un marketplace si ce avantaje are

Ce este un marketplace si ce avantaje are
marketplace FOTO: pexels.com
Mediul online a prins tot mai mult teren, mai ales in ultimul an, pe fondul pandemiei de coronavirus, cand tot mai multi oameni si-au indreptat atentia asupra cumparaturilor online.
Acesta este motivul pentru care magazinele online si retailerii au devenit din ce in ce mai competitivi. Mai exista si nevoia antreprenorilor sau a micilor comercianti de a se face vizibili si de a deveni cunoscuti in online, iar pentru toate acestea platformele de marketplace sunt un adevarat rai. Aici comerciantii, antreprenorii isi pot comercializa produsele, ajungand mai usor la cumparatori.

Ce este un marketplace?

Un marketplace este o platforma de comert online care faciliteaza vanzarea de produse. Aceasta conecteaza comerciantul si cumparatorul mult mai usor decat in cazul in care un comerciant isi deschide un magazin online.

Apelarea la un marketplace faciliteaza vanzarea. Asta deoarece marketplace-ul are deja trafic suficient si clienti fidei care revin periodic. Prin urmare este mult mai usor pentru comerciant sa realizeze profit, mai ales daca se afla la inceput de drum.

Pe scurt, apeland la un marketplace un comerciant aflat la inceput de drum beneficiaza de vizibilitate si de posibilitatea de a vinde rapid produsele din stoc. Rapid, usor si fara batai de cap.

In schimb, cand vine vorba despre deschiderea propriului magazin online dureaza foarte mult pana la formarea clientelei. Comerciantul trebuie sa se ocupe de marketing, de promovare si de optimizarea platformei astfel incat sa devina profitabila. Prin urmare, pentru cei care nu se pricep foarte bine la tehnologie, listarea produselor intr-un marketplace le faciliteaza cu mult munca.

Avantajele listarii produselor intr-un marketplace

In conteztul in care crearea unui magazin online este, de multe ori, anevoioasa sau dureaza mult pana la producerea unui profit, si tinand cont de faptul ca se mareste constant concurenta de pe piata, listarea produselor intr-un marketplace are numeroase beneficii. Iata care sunt acestea:

  1. Marketplace-urile au deja un public tinta numeros. Astfel, iti va fi foarte usor sa incepi sa vinzi inca din prima zi, fara sa astepti luni de zile pana cand magazinul online, deschis de tine, sa inceapa sa obtina profit.
  2. Marketplace-urile sunt axate pe performanta si vanzari. Asta inseamna ca aceste platforme investesc bani in promovare, in SEO si nu numai. Prin urmare, persoanele care ajung pe aceste platforme vin cu intentia de a cumpara, iar sansele ca afacerea ta sa devina profitabila rapid, sunt mult mai mari prin apelarea la serviciile unui marketplace.
  3. Impusti doi iepuri dintr-un foc. Daca iti doresti propriul magazin online, trebuie sa stii ca va dura pana cand vei obtine profit. In tot acest timp trebuie sa te ocupi de SEO, de campanii intense de marketing, de promovare si lista poate continua. Prin urmare, pana cand ajungi sa faci profit din prorpiul magazin poti apela la un marketplace, astfel incat sa incepi sa faci vanzari rapid, si sa nu iesi in pierdere.
  4. Poate fi mai ieftin sa vinzi prin marketplace decat prin crearea propriului magazin online. Prin urmare daca esti la inceput de drum si nu esti dispus sa faci investitii consistente este mai rentabil sa apelezi la un marketplace.
  5. Inscrierea intr-un marketplace este gratuita. La fel si listarea produselor, gestionarea si procesarea comenzilor. Totul se face automat, iar clinetul ajunge direct la tine.
  6. Ai o vizibilitate crescuta si poti deveni mai usor cnoscut de public. In plus, datorita traficului mare de pe aceste site-uri exista un mare potential al cresterii afacerii.
  7. Banii ajung rapid la tine. Asta deoarece produsele sunt achitate prin card online, ordin de plata sau transfer. Totul se intampla prin intermediul platformei si nu este necesar sa ai un POS acasa.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 05 Iunie 2021, ora 10:00
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 1688 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor