Cele mai importante elemente pentru dezvoltarea unui magazin online!

Marti, 23 Februarie 2021, ora 12:24
1224 citiri
Cele mai importante elemente pentru dezvoltarea unui magazin online!
dezvoltare magazin online FOTO: unsplash.com

Un site web optimizat ar trebui sa ajute un magazin sa prezinte clar ofertele disponibile, sa fie de incredere si sa invite potentiali clienti care in cele din urma sa devina cumparatori fideli.

Daca antreprenorii se gandesc sa infiinteze un magazin online, trebuie sa stie ca se aseamana unuia fizic din cateva puncte de vedere. Unul si cel mai important este ca site-ul va reprezenta vitrina magazinului, pe care clientii o vor analiza inainte sa cumpere.

Pentru a avea o "vitrina" care sa atraga posibili clienti si care sa genereze incredere, este nevoie de o strategie bine definita si de o serie de actiuni de luat in calcul.

Numarul clientilor magazinelor online a crescut masiv inca din anul 2019, cand romanii achizitionau online in proportie de 56%. Astazi, factorul care a influentat masiv vanzarile online este pandemia cu care oamenii se confrunta la nivel mondial.

Pentru clienti, cumparaturile online sunt mult mai sigure si confortabile in prezent. Cat pentru antreprenor, crearea unui magazin online nu este dificil de pus in practica si este o idee extraordinara de afaceri.

Etapele procesului de dezvoltare a unui magazin online

1. Alegerea numelui domeniului

Primul pas de dezvoltare magazin online este alegerea numelui domeniului. Chiar daca pare ca numele ar putea fi ales simplu si rapid, este nevoie ca antreprenorul sa ia in calcul cateva aspecte importante, precum:

  • sa reprezinte fie numele companiei, fie produsele din oferta;
  • sa fie creativ si diferit de cel al concurentei;
  • sa fie usor de pronuntat;
  • sa fie usor de memorat;
  • sa contina cuvinte cheie reprezentative pentru nisa magazinului;
  • sa nu fie marca inregistrata.

2. Alegerea hostingului

Fiecare site web are nevoie de un hosting, respectiv de un spatiu in cadrul unui server, in care sunt stocate toate informatiile privitoare la viitorul magazin. Este important ca activitatea agentiei alese pentru hosting sa fie analizata si sa prezinte incredere.

Antreprenorul poate alege dintre pachetele puse la dispozitie de compania de web design Bacau, tinand cont de urmatoarele aspecte:

  • costuri accesibile;
  • trafic estimat pe site;
  • asistenta asigurata 24/7;
  • integrare de solutii;
  • suport excelent pentru bazele de date.

3. Alegerea unei platforme de e-commerce adaptata domeniului

Conform VeryCreative.ro, cea mai buna si durabila platforma e-commerce este aceea care se adapteaza domeniului/tipului de clienti carora se adreseaza magazinul. Mai mult de atat, este etapa in care pentru antreprenor economiile nu trebuie sa primeze: se pare ca de la o platforma ieftina, asteptarile trebuie sa fie pe masura.

4. Indexarea in Google a magazinului online

Pentru ca magazinul online sa aiba succes, este esentiala indexarea sa in Google. In acest fel, se stabileste ranking-ul - ordinea in care rezultatele Google sunt afisate in urma unui search web.

Antreprenorul are posibilitatea de a verifica daca magazinul online este sau nu integrat in Google. Este nevoie doar sa tasteze in casuta de search, dupa cum urmeaza: site: nume domeniu. In cele ce urmeaza, rezultatele vor afisa fie ca magazinul este indexat si in cate pagini este, fie ca nu este deloc indexat.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#magazin online, #magazin, #afaceri , #Stiri Idei afaceri