Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Mici afaceri
A   A   A

Cum a ajuns un tanar stagiar de la NASA sa creeze animatii pentru Pixar

Cum a ajuns un tanar stagiar de la NASA sa creeze animatii pentru Pixar
Animatorul Daniel McCoy, invitat al Anim'est 2012, a ajuns sa lucreze la Pixar, dupa ce a facut mai multe stagii de pregatire la NASA.
Animatorul Daniel McCoy a fost, saptamana trecuta, invitat al Festivalului Anim'est (5 - 14 octombrie) din Capitala si a vorbit pentru Mediafax despre modul in care Pixar, initial o firma care se ocupa in principal de producerea de software, a devenit lider in ceea ce priveste animatiile.

Animatorul a spus ca a ajuns la Pixar dupa ce, initial, a ales sa lucreze la NASA si alte cateva companii de software.

"Mi-am inceput cariera in calitate de intern la NASA. Am mai lucrat la cateva firme din Silicon Valley. De fapt, am dat, in 1986, un interviu la Pixar, dar nu m-am dus la ei. Am acceptat alta oferta. Dupa cativa ani, m-am gandit ca lucrurile acestea nu erau ce imi doream, asa ca m-am intors.

Am tinut legatura cu ei. Initial, am fost angajat sa lucrez cu software-ul lor. Ma ocupam de RenderMan (un plug-in compatibil cu cele mai importante platforme software de animatie 3D, n.r.)", a povestit McCoy pentru Mediafax, adaugand ca a inceput sa isi dezvolte calitatile artistice atunci cand a trebuit sa lucreze cu fotografiile.

De altfel, multi dintre cei care se ocupau la Pixar de software s-au indreptat ulterior catre domenii artistice, implicandu-se in realizarea de animatii.

McCoy a mai povestit ca Pixar a inceput sa se indrepte spre animatie in anii 1990, cand a realizat mai multe reclame, iar primul film produs de el a fost "Geri's Game", un scurtmetraj emotionant in care personajul principal este un batranel care joaca sah.

"Am modelat tabla de sah si parcul in care juca sah Geri", a spus acesta.
Animatorul s-a ocupat, de asemenea, pentru foarte multe animatii, de ceea ce se numeste "shading", un proces prin care obiectelor li se da textura si volum.
Astfel, el a povestit ca, pentru a obtine textura potrivita pentru mancarea din "Ratatouille", unii membri ai echipei au studiat cu bucatari faimosi, in capitala Frantei, considerata punctul zero al gastronomiei mondiale.

Pentru "Deasupra tuturor/ Up", primul film de animatie care a fost proiectat in deschiderea Festivalului de la Cannes (in 2009), McCoy a realizat lumina. "Cred ca sunt creditat ca "illumination engineer", spune acesta.

"Instrumentele de iluminare erau cele folosite pentru "Wall-E", dar voiam sa facem altceva, asa ca rolul meu a fost foarte tehnic", a adaugat animatorul.

Iar, pentru ca Pixar are o echipa foarte mare, lucrurile trebuie impartite. McCoy a povestit ca, pentru crearea unei povesti, elementele trec mai intai prin departamentul care se ocupa de conceperea povestii, existand si un departament care se ocupa de crearea personajelor, unul care se ocupa de decoruri si, in cele din urma, departamentul de animatie.

Pana ajunge la departamentul de animatie, un personaj principal este lucrat si modificat timp de aproape un an.

McCoy a mai lucrat pentru filme precum "Aventuri la firul ierbii/ A Bug's Life", "Povestea jucariilor 2/ Toy Story 2", "In cautarea lui Nemo/ Finding Nemo"si "Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3".

Recent, animatorul a fost numit regizor tehnic pentru "La Luna", scurtmetrajul nominalizat anul acesta la Oscar. In prezent, Daniel McCoy lucreaza la continuarea aventurilor indragitelor personaje din "Monsters, Inc." si "Finding Nemo". Cele doua pelicule vor fi lansate in format 3D in iunie 2013, respectiv 2016.

Pixar Animation Studios este una dintre cele mai importante case de productie cinematografice specializate in "computer generated imagery" (CGI), animatie digitala computerizata.

Recompensat cu numeroase premii si specializat in tehnologii grafice inovative, studioul de animatie Pixar a creat software-ul RenderMan, folosit pentru redarea imaginilor hiperrealiste si de inalta calitate. Unul dintre obiectivele companiei este dezvoltarea povestilor emotionante prin intermediul caracterelor memorabile, astfel incat intreaga audienta sa se regaseasca in scenariu.
Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Octombrie 2012, ora 15:25

 Articol citit de 2971 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor