De ce "femeia antreprenor"?

Sambata, 09 Mai 2015, ora 00:00
3138 citiri
De ce "femeia antreprenor"?
Foto: Bianca Tudor (Arhiva personala)

"Fii femeia care face diferenta" este un indemn pe care l-am auzit deseori spus de catre bunica mea, o femeie simpla, care traia cu mandrie conditia de "femeie".

Am inceput inedita calatorie in lumea "antreprenoriatului" din dorinta de a imbina voluntariatul si sansa de a "darui" cu libertatea de a construi frumos un business.

Asa a luat nastere Elite Business Women, un business in zona antreprenoriatului social, creat pe nevoia de a avea un instrument care sa ajute femeile antreprenor si sa puna bazele unei culturi antreprenoriale in Romania.

De ce femeile?

Un studiu al Bancii Mondiale la care au participat 12.000 de femei din 22 de tari a aratat ca "femeile vor fi motorul cel mai puternic in reluarea cresterii economice mondiale".

Pentru ca femeile au fost mai putin afectate de criza decat barbatii. Atat in UE-27, cat si in SUA, rata somajului in randul femeilor este mai mica decat cea in randul barbatilor.

Sectoarele constructiilor si ale industriei sunt dominate de forta de munca masculina, iar aceste sectoare au fost celemai afectate de criza.

Pentru ca reprezinta o "piata emergenta", cu un potential ridicat de educatie, ambitie, ingeniozitate.

De ce acum?

Pentru ca provocarile economice actuale trebuie sa incurajeze activitatea antreprenoriala.

In ceea ce priveste dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, Romania se afla la sfarsitul clasamentului european al densitatii IMM-urilor active.

Totusi, in ultima perioada, in tara noastra se observa o redresare a mediului de afaceri.

In plus, antreprenoriatul devine si este privit drept o alternativa pentru dezvoltare.

Femeile sunt din ce in ce mai importante in piata globala, nu doar in calitate de lucratori, dar, de asemenea, in calitate de antreprenori, manageri si investitori.

Bianca Tudor,

Fondator Elite Business Women

Bianca Tudor (Corau), si-a inceput cariera la 19 ani, in Grupul ING, urmand ca dupa sase ani in cadrul acestui grup sa accepte o noua provocare, aceea de a se alatura Grupului AXA (anul 2012). In luna martie a anului 2013 a devenit membru al organizatiei JCI si a pus bazele Organizatiei Female Leadership, alaturi de partenerul ei din Africa de Sud, Le Roi Bear.

A activat caDirector de Training & Dezvoltare Personala la Organizatia Junior Chamber International-Bucuresti (JCI) si Director Regional The Alpha Group Bucuresti.

In prezent, Fondator Elite Business Women si Managing Partner More Solutions (membru More Group of Companies).

"Te asteptam si pe tine Joi, 14 Mai, 09.30-13.00, Ele au reusit.Antreprenoriat Autentic Romanesc, un eveniment cu si despre femeile antreprenor, care pune bazele unei culturi antreprenoriale in Romania si incurajeaza egalitatea de sanse!"

Un eveniment marca ELITE Business Women si ANAA (Asociatia Natioanala a Antreprenorilor).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#femeia antreprenor, #Bianca Tudor Fondator Elite Business Women, #conferinta Elite Business Women , #Afaceri in Romania