Driving My Future, o sansa pentru copiii care parasesc orfelinatele

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 14:29
1694 citiri
Driving My Future, o sansa pentru copiii care parasesc orfelinatele
Foto: CC0 Creative Commons

ICT Logistics, jucator important pe piata de transport si logistica din Romania, in parteneriat cu Fundatia Hope and Homes for Children, au pus bazele unui parteneriat prin care tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului pot beneficia de instruire si, ulterior, de un loc de munca in domeniul transporturilor prin programul "Driving My Future (Conduc Viitorul Meu) ".

In primul an de parteneriat, doi tineri din Iasi si Sibiu au fost inclusi in program.

Programul are patru etape in care tinerii selectati sunt formati pentru meseria de sofer de camion.

Pregatirea dureaza aproximativ un an si incepe prin obtinerea permisului de conducere categoria B, urmat de categoriile C si CE aferente conducerii unor vehicule de mare tonaj si de dobandirea atestatelor profesionale. Pe intreaga durata a scolarizarii si apoi in cele 6 luni de ucenicie, ICT Logistics sustine costurile studiilor si costurile de intretinere ale tinerilor, prin asigurarea unui venit lunar.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 4.000 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani parasesc sistemul de protectie a copilului, fara a fi pregatiti pentru o viata independenta, sau avand o pregatire extrem de limitata.

"Driving My Future este o initiativa locala a ICT Logistics si a inceput printr-un proiect pilot. Cu sprijinul echipei Hope and Homes for Children am selectat doi tineri, unul din Sibiu si unul din Iasi, care au inceput deja scolarizarea.

Noi ne pricepem la transporturi si ne dorim ca, prin resursele de care dispunem, sa contribuim in felul nostru si sa le oferim un viitor mai bun si mai sigur tinerilor care se inscriu in acest program. Meseria de sofer de camion este una complexa, care presupune devotament, dedicare si multa seriozitate. Totodata, este o meserie care asigura un venit stabil si o sansa profesionala pentru acesti tineri", declara Mihai Teodorescu, CEO ICT Logistics Romania.

"Proiectul initiat de partenerii nostri este o initiativa care ne-a bucurat si la care am spus 'da' imediat. Rolul nostru este acela de a comunica oportunitatea in randul tinerilor din programul de integrare socio-profesionala, de selectare a candidatilor si de consiliere pe intreaga perioada a procesului de scolarizare.

Momentan este un proiect pilot, insa ne-am bucurat sa avem peste 50 de candidati interesati, din care am selectat doi.

Din anul 2002, de cand am inceput programele pentru sprijinire a tinerilor care parasesc sistemul de protectie, am sprijinit peste 1.000 de tineri pentru integrarea cu succes in societate", explica Stefan Darabus, director regional Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children.

Programul "Driving My Future" va fi evaluat de parteneri la finele anului 2019, iar, daca obiectivele sunt atinse, acesta va continua la parametri extinsi in Romania si va fi propus pentru implementare si in reteaua internationala ICT Logistics.

Prin programul de integrare socio-profesionala, Hope and Homes for Children sprijina imbunatatirea abilitatilor de trai independent prin consiliere si sprijin material si creeaza premisele pentru integrare pe piata muncii prin consiliere, mediere si recomandari.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Driving My Future , #Afaceri pentru tineri