Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Idei afaceri pe timp criza
A   A   A

Flerul lui Buffett in afaceri. Afla o noua investitie profitabila

Flerul lui Buffett in afaceri. Afla o noua investitie profitabila
Compania Berkshire Hathaway Inc, detinuta de omul de afaceri Warren Buffett, a descoperit o noua investitie profitabila, in ciuda crizei si a anuntat ca va face o achizitie ambitioasa, de 2 miliarde de dolari in ceea ce se presupune ca este "o noua mina de aur".
Reprezentantii gigantului administrat de miliardarul american au declarat ca vor cumpara proiectul solar Topaz, din California, care va fi capabil sa furnizeze energie solara de 550 de megawati, puncteaza Bloomberg.

Mai mult decat atat, proiectul se califica pentru stimulente federale, intrucat constructia sa a inceput luna trecuta si va vinde energie electrica in cadrul unui contract pe termen lung, care a fost semnat inainte ca pretul stabilit pentru acest tip de energie sa scada cu 44%.

Cu alte cuvinte, firma condusa de magnatul Buffett va primi si bani din partea statului american, dar si un pret semnificativ mai mare pentru fiecare wat de energie vandut.

Topaz, care va utiliza panouri solare facute de compania First Solar, ar putea sa fie ultimul mare proiect solar care s-a calificat pentru programul de stimulare al Departamentului Trezoreriei SUA si care va expira acest an.
Baietii american destepti din energie

"Baietii destepti intra in aceste proiecte devreme, pentru ca au foarte multe de castigat", puncteaza Paul Clegg, un analist din cadrul Mizuho Securities, din SUA.

Proiectele First Solar care sunt in prezent construite vand energie la un pret ce variaza intre 14 si 16 centi pentru un kilowatt/ora, conform lui Alan Bernheimer, un purtator de cuvant pentru compania Tempe, din Arizona.

Pana in 2014, se asteapta ca pretul sa scada si sa varieze intre 10 si 12 centi pentru un kilowatt/ora.

Firma First Solar a primit 3,1 miliarde de dolari in garantii pentru imprumuturi federale pentru alte trei proiecte solare, care au fost vandute.
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Decembrie 2011, ora 08:34
 Autor:  Alexandra Grigore

 Articol citit de 2890 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor