Imbina utilul cu placutul: Mobilierul de arta, o investitie sigura pe timp de criza

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 08:01
3066 citiri
Imbina utilul cu placutul: Mobilierul de arta, o investitie sigura pe timp de criza

Achizitia de mobila de arta poate fi o investitie pe termen lung, mai ales ca in acesti ani de criza valoarea bunurilor a scazut dramatic, insa expertii sunt de parere ca, in timp mobilierul vechi isi va castiga valoarea. De aceea, antichitatile in materie de mobilier pot fi o investitie sigura. In timp ce bursele de valori au trecut prin turbulente masive in ultimii cinci ani, comertul cu mobilier modern a cunoscut o crestere fabuloasa.

Daca acum zece ani, in zone faimoase ale oraselor metropolitane, precum Manhattan, existau 10 magazine de mobila, acum intr-un astfel de cartier poti gasi cel putin 50 de magazine, potrivit CNBC.

Astfel de investitii sunt inca pline de viata, nu au cunoscut un declin brusc ca alte forme de investitii. Cu toate ca la o prima vedere poate parea ciudata colectionarea de mobilier "vechi", aceasta poate fi o alternativa viabila pentru investitorii activi.

Chiar daca criza financiara a prabusit multe piete, comertul cu mobilier isi pastreaza pozitia in piata datorita cererii foarte mari printre oamenii bogati, precum Brad Pitt, care intotdeauna a avut o atractie pentru mobilierul din anii '30 si '40.

Astazi, piata este considerata una matura, in care ierarhia designerilor este bine stabilita, iar operele lor au fost identificate in mare parte. La targul de Design din Miami din acest an, un fotoliu al designerului Jean Prouve s-a vandut la pretul de 135.000 de dolari. Piesele prezente la targurile de mobilier din strainatate pornesc de la preturi de 100.000 de dolari si pot ajunge la milioane de dolari.

Mobilierul se liciteaza la sute de mii de dolari, intrucat operele de arta, cum sunt numite de catre experti, sunt realizate manual.

"Oamenii au realizat ca pot gasi milioane de scaune Eames. Ei cauta acum lucruri personalizate, de valoare, realizate de designeri cunoscuti", spun consultantii in design interior.

Cu toate acestea, finii observatori ai pietei spun ca acei cumparatori entry-level se pot orienta catre mobilierul francez realizat de designeri scandinavi ca Hans Wegner si Juhl Finn, ale caror opere se vand cu 10.000 de dolari.

Cele mai multe obiecte de mobilier de arta ale acestor designeri au preturi de ordinul miilor de euro, dar pot fi si mai scumpe. Una dintre cele mai valoroase piese este o masa de sfarsit de secol XVIII, care nu depaseste 30.000 de euro.

O alta cale penru vanatorii de chilipiruri este explorarea unor noi terenuri. Mobilierul post-modern, care a fost considerat mult timp prea dificil pentru a-si gasi o piata, devine acum cel mai cautat printre cei care frecventeaza casele de licitatii.

Cheia, ca in orice alta investitie, este cercetarea. Internetul deschide era licitatiilor online. Istoria vanzarilor de opera de arta pe internet a inceput.

Orice iubitor de arta poate acum sa-si achizitioneze piesele marilor artisti doar cu ajutorul unui laptop conectat la internet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#investitii mobilier vechi, #mobilier antichitate, #case licitatii mobilier, #mobilier arta secol XVIII, #designeri mobilier vechi , #Idei afaceri pe timp criza