Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Mici afaceri
A   A   A

Noua forma juridica pentru IMM, propusa de CE, incurajeaza infiintarea de noi intreprinderi

Noua forma juridica pentru IMM, propusa de CE, incurajeaza infiintarea de noi intreprinderi
Noua forma juridica pentru IMM, Societatea Privata Europeana, propusa de Comisia Europeana (CE), ar stimula masiv infiintarea de noi intreprinderi, asta datorita prevederii conform careia capitalul firmei trebuie sa fie de minimum un euro, a declarat Cristian Parvan, sercretar general AOAR. "Un nivel mai scazut al capitalului minim, respectiv de un euro, ar incuraja infiintarea de noi mici afaceri, riscul, in acest sens, fiind mai redus. Cred ca s-ar inregistra deschideri de noi IMM in special in domenii precum servicii sau sectoare derivate din constructii", a precizat secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).


Comisia Europeana a propus o noua forma juridica pentru intreprinderile mici si mijlocii - numita Societatea Privata Europeana (SPE). Pe langa un nivel mai scazut al capitalului minim, SPE mai prezinta o serie de alte avantaje precum rapiditatea de infiintare si inregistrarea electronica.


De asemenea, propunerea CE prevede ca verificarea valabilitatii documentelor depuse de societate sa se faca o singura data, iar adresa societatii si sediul administrativ al acesteia nu trebuie sa fie identice.Comisia intentioneaza sa poarte discutii in toamna acestui an cu statele membre pentru a extinde aplicabilitatea unor directive asupra noii forme juridice.
Facebook ShareTweet
 Marti, 22 Iulie 2008, ora 16:34

 Articol citit de 2662 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor