Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Oportunitati afaceri
A   A   A

Poveste de succes: stomatologul care si-a inchis clinica din Germania pentru a deschide una in Romania

Poveste de succes: stomatologul care si-a inchis clinica din Germania pentru a deschide una in Romania
Managerul clinicii Swiss Ecodent, Christian Marmandiu, este un medic stomatolog care a fondat afaceri in Elvetia, Germania si, recent, si in Romania. A investit un milion de euro in Romania si, acum, dupa doi ani, a ajuns deja la break-even. Abia de acum incolo incepe cresterea, estimeaza managerul.
Punand bazele primei clinici elvetiene de stomatologie din Bucuresti, Christian Marmandiu aduce in tara o abordare total straina romanilor: anestezia generala in cadrul anumitor interventii stomatologice si chiar la cererea clientului.

"Perspectiva diferita pe care noi o propunem provine din experienta de peste 25 de ani in afara Romaniei, timp in care am utilizat anestezia generala in cadrul interventiilor chirurgicale stomatologice, tehnica ce este la randul ei foarte practicata in strainatate. De asemenea, in strainatate si cerinta pacientilor este foarte mare pentru anestezie generala", isi explica acesta decizia de business.

Mizeaza pe abonamentele corporate
In ceea ce priveste planurile sale pentru Bucuresti, acesta si-a stabilit o tinta clara pentru 2014: abonamentele private oferite de companii pentru angajati, o nisa putin exploatata in Romania.

Potrivit studiilor realizate pe piata, romanii nu merg la stomatolog in scop preventiv, ci ajung numai atunci cand au probleme foarte grave - de aici si senzatia ca serviciile stomatologice sunt foarte scumpe, pentru ca pacientii au foarte multe probleme medicale de tratat in acelasi timp, explica acesta.

Dr. Christian Marmandiu este detinatorul unui dublu doctorat in stiinte medicale si a unui masterat in implantologie. El detine in acest moment doua clinici stomatologice, Swiss Ecodent din Bucuresti si Oekodent din Elvetia, si are o experienta de 25 de ani in domeniu, cu peste 15.000 de implanturi dentare inserate la pacienti din intreaga lume.

Citeste interviul integral in urmatoarea editie de weekend Business24 "Cum sa-i cheltuiesti".
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 17:00
 Autor:  Oana Dimitriu

 Articol citit de 3174 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor