Strainii promit investitii de peste 2 miliarde de euro in Romania

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 08:52
6692 citiri
Strainii promit investitii de peste 2 miliarde de euro in Romania
Sillicon Valley din Cluj, o investitie de 300 de milioane de euro

Primul trimestru al anului a fost promitator pentru Romania, in conditiile in care pana acum au fost anuntate mai multe investitii straine majore, de peste doua miliarde de euro, in domenii precum agricultura, industria lemnului sau energie alternativa.

OMV - investitie de 150 de milioane de euro, la Suplacu de Barcau

OMV Petrom va investi pana in 2015 aproximativ 200 de milioane de euro in redezvoltarea zacamantului Suplacu de Barcau, pentru deblocarea unor rezerve suplimentare de hidrocarburi, potrivit reprezenantilor companiei.

OMV Petrom suplimenteaza investitiile in Romania

"Operam zacaminte foarte mature, iar in ultimii ani am reusit sa reducem rata declinului productiei la circa 1% pe an. In prezent furnizam aproximativ 40% din necesarul de titei si gaze din Romania. Proiectele de redezvoltare a zacamintelor sunt si vor fi esentiale pentru a mentine productia stabila", a declarat intr-un comunicat directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe.

Holzindustrie Schweighofer (Austria) - investitie de 150 milioane de euro, in Covasna

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anuntat, joi, o investitie de 150 de milioane de euro, intr-o fabrica de cherestea ce va fi construita in localitatea Reci din judetul Covasna.

Austriecii contruiesc a cincea unitate de productie din Romania

Fabrica va fi pusa in functiune anul viitor si va asigura locuri de munca pentru aproximativ 650 de oameni, urmand sa fie a cincea unitate de productie pe care o detine in Romania investitorul austriac.

Investitie chineza: birou de reprezentare deschis de TP-LINK in Romania

TP-LINK, lider mondial si local pe segmentul routerelor wireless, deschide un birou de reprezentare si a unui centru logistic la Bucuresti. Centrul va fi un hub regional care va asigura distributia si suportul tehnic pentru produse TP-LINK pentru clientii din Europa de Sud-Est.

TP-LINK deschide un hub regional la Bucuresti

Sucursala de la Bucuresti va functiona ca un SRL, cu un capital social de 1,6 milioane lei si, pentru inceput, cu zece angajati. Urmeaza ca, pana la sfarsitul anului, sa se deschida si un centru de suport, un call-center pentru care se vor face angajari suplimentare.

Promocion Inversolar 65 (Spania)- investitie de 100 de milioane de euro

Cel mai mare parc fotovoltaic din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, intins pe 200 de hectare si care cuprinde 317.000 de panouri solare, este aproape de finalizare langa localitatea Sebis, din judetul Arad, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro.

Spaniolii de la Promocion Inversolar 65 investesc 100 milioane de euro in Sebes

Parcul are o putere totala de 65 MW, care ar acoperi necesarul pentru 100.000 de locuitori, la proiect lucrand 700 de oameni.

Investitia apartine companiei spaniole "Promocion Inversolar 65", care a alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru trei proiecte energetice derulate in Sebis, pe o suprafata totala de aproape 200 de hectare.

Cea mai mare investitie chineza in Romania - 1 miliard de euro in energie

Compania China Huadian Engineering va investi un miliard de euro pentru constructia unui nou grup la termocentrala Rovinari din Complexul Energetic Oltenia. Proiectul dezvoltat de chinezi in Romania va adauga o capacitate de 600 de MW la puterea deja existenta la Complexul Energetic Oltenia.

CE Rovinari a contractat China Hhuadian Engineering pentru un proiect de 800 de milioane de euro

Initial se vorbea de un grup de 500 de MW si un miliard de dolari insa, cel mai probabil, va fi un grup de 600 de MW si un miliard de euro, pentru ca "partea chineza nu are tehnologie pentru 500 de MW, la ei se folosesc multipli de 600 de MW", conform economica.net.

"Silicon Valley" de Cluj - Investitie de 300 de milioane de euro

Un orasel de genul "Silicon Valley" va fi construit in judetul Cluj, in urma unei investitii de 300 de milioane de euro, si va avea o suprafata de 300 de hectare. Aici vor fi reunite firme de IT si locuinte pentru specialisti.

Sillicon Valley din Cluj, investitie de 300 milioane de euro

Primele spatii din centrul tehnologic gandit pe fosta platforma a fabricii de mobila Libertatea vor fi livrate inainte de finalul anului. Proiectul va include si un "accelerator de afaceri", pentru antreprenori si idei de business. Dezvoltatorii de la Fribourg Development incep in martie lucrarile pentru prima faza, estimate la 10 milioane de euro.

Michelin - investitie la Bucuresti

Producatorul de anvelope Michelin, cu afaceri de 500 de milioane de euro, a anuntat ca va investi intr-un centru de marketing, care va fi amplasat in Bucuresti si va fi deschis in 2014. Compania va coordona toata activitatea departamentului de marketing din Capitala, au precizat reprezentantii producatorului, pentru Business24.

Michelin deschide un centru in Bucuresti, in 2014

Anul trecut, ministrul Economiei, Lucian Bode, preciza ca producatorul francez ia in calcul deschiderea unei noi fabrici, la Zalau.

Michelin este prezent in Romania din anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici - RomSteel Cord Zalau (care produce cord metalic, utilizat la fabricarea anvelopelor), Silvania Zalau si Victoria Floresti, judetul Prahova, ambele cu activitati de producere a anvelopelor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Silicon Valley Cluj, #investitii straine romania, #investitii Romania 2013 , #Investitii profitabile