Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Idei afaceri > Idei afaceri pe timp criza
A   A   A

Strategii de investitii in 2012

Strategii de investitii in 2012
Investitorii sfatuiesc antreprenorii sa nu se lase pacaliti de slabiciunea aparenta a economiei din SUA si Europa, caci o pozitionare inteligenta in investitii asigura succesul economic in 2012.
Expertii de la ING sustin ca in cel de-al treilea trimestru din 2011 castigurile companiilor au fost ridicate si ca economia globala este intr-o forma mai buna decat se prespune. In acest sens, strategii de la ING au cateva sfaturi in ceea ce priveste oportunitatile de investitii in 2012, scrie Advisorone.com.

1.Sectorul tehnologic
Tehnologia este din nou un sector in defensiva, revolutii ale produselor tehnologice fiind frecvente si usor de exportat in tari precum China, a carei clasa mijlocie in crestere emite o cerere mare pentru smartphone-uri sau tablete.

Dovada ca merita investit in acest sector? Warren Buffett a declarat la CNBC ca a cumparat actiuni de 10,7 miliarde de dolari de la IBM.

2.Companii mici si mijlocii
Douglas Cote, director de strategie la ING, sustine ca merita sa investesti in companii medii, care produc bunuri de consum, si a caror cifra de afaceri a reusit sa creasca in 2011 cu circa 12% si a caror crestere va continua si anul viitor.

Previziunile sale se bazeaza pe accelerarea profiturilor companiilor si pe puterea de cumparare care este subestimata, cat si pe emergenta consumatorilor din clasa mijlocie din tarile in curs de dezvoltare.

3.Pietele emergente
Expertii de la ING sunt de parere ca pietele emergente vor reprezenta o buna portita pentru investitii, mai ales America Latina, unde exista o cerere mare de marfuri.

Optimismul in privinta pietelor emergente se contureaza in opozitie cu Italia, unde randamentele de 7% provoaca ingrijorare.

De altfel, Christine Hurtsellers, director de investitii pentru venituri fixe, la ING, considera ca pietele emergente asigura o performanta de minim 10 ani, si le recomanda pentru investitii.
Facebook ShareTweet
 Joi, 29 Decembrie 2011, ora 23:05
 Autor:  Raluca Dan

 Articol citit de 3565 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor