Tipuri de masini de cusut - cum o alegi pe cea potrivita?

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 17:31
3282 citiri
Tipuri de masini de cusut - cum o alegi pe cea potrivita?

Traim intr-o societate in care fiecare domeniu a cunoscut o evolutie marcanta, iar cel ce vizeaza masinile de cusut nu face nici un fel de exceptie.

Cei care isi desfasoara activitatea in domeniul croitoriei stiu probabil cat de diversa este gama masinilor de cusut si ce tip este necesar pentru indeplinirea diverselor sarcini specifice.

Mai dificil le este celor care nu au cunostinte de specialitate atunci cand vine vorba despre alegerea modelului ideal, insa si in aceste cazuri exista solutii la indemana.

Goodstyle.ro este un magazin online specializat pe vanzarea de masini de cusut, ce ofera o varietate de articole, produse de nume consacrate pe piata precum Singer, Brother etc.

Pentru ca si necunoscatorii sa faca cele mai inspirate alegeri, in randurile ce urmeaza expertii din spatele acestui magazin ne intampina cu un scurt ghid ce vizeaza alegerea celei mai potrivite masini de cusut.

Este recomandata aceasta clasificare indeosebi persoanelor care intentioneaza sa abordeze croitoria de la un alt nivel, cu mult peste tot ce inseamna activitate ocazionala. Mai ales atunci cand viziunea face referire la inceperea unei afaceri in acest domeniu, o documentare riguroasa este necesara.

In primul rand, trebuie avut in vedere ca structura cusaturilor si tipul acestora sunt cele doua aspecte de considerat relevante cand vine vorba de asamblarea straturilor in confectii.

In realizarea acestora, conteaza enorm care este varianta constructiva a masinilor de cusut. Astfel, acestea pot fi grupate dupa o multitudine de criterii: tipul de cusatura, de materiale ce se asambleaza, operatiile ce trebuie executate etc.

In cadrul paginii goodstyle.ro se gaseste o varietate de masini de cusut, care inglobeaza toate cele mai sus mentionate.

Cusatura - in ceea ce priveste aceasta clasificare, exista mai multe tipuri de masini de cusut destinate - cele de baza sunt cunoscute ca fiind si masini de suveica, iar cealalta categorie se refera la masinile speciale.

Cele de baza au o utilizare larga in confectiile textile. Aici se incadreaza masinile cu configuratie standard (cele ale caror cusaturi se incadreaza in clasa 301), cu 2 sau mai multe ace si apucatoare - realizeaza cusaturile paralele, cele cu cusaturi in zig-zag - acul poate avea deplasare laterala, cu deplasare longitudinala a acului - deplasarea se face paralel cu directia de coasere, cu transportator suplimentar superior - fac posibila incretinerea straturilor de coasere si cele de cusut si corectat - dotate cu cutii de taiere a rezervei de coasere sau cele a deschiderii buzunarelor.

In categoria celor speciale intra masinile care traseaza cusaturile cu structura asemenea. Iata care sunt acestea:

Masinile de cusut ce realizeaza cusaturi in lant - acestea sunt folosite pentru asamblarea si finisarea marginilor tricoturilor, a pielii si blanurilor. Gradul de elasticitate pe care il presupune materialul este mare, asa cum se intampla si in cazul acelor materiale care se imbina prin coasere.

In ceea ce priveste masinile in lant, acestea implica trasarea a mai multor linii simultan. In comparatie cu categoria celor cu suveica, acestea pot realiza peste 2, pana la 50 astfel de linii de coasere.

La randul lor, acestea se impart in mai multe categorii: cu un fir, cu doua fire - au constructia clasica, de cusut si surfilat - la randul lor cu mai multe fire, si cele care realizeaza cusaturi de acoperire.

Masinile de cusut semiautomate sunt cele care implica realizarea anumitor proceduri cu ajutorul lor, iar cealalta parte de persoana executanta. Aici intra mai multe tipuri de masini, dupa cum urmeaza: cele pentru nasturi, cele pentru butoniere (pot fi drepte, cu cap rotund, usoare, grele), pentru cusaturi scurte, pentru cheite, pentru catarame si pentru copci.

Modelele automate, cunoscute si ca statii automate pentru imbinarea detaliilor si a subansamblurilor de confectii, sunt folosite in crearea si aplicarea de buzunare, dar si a beteliilor pantalonilor, a broderiilor, nasturilor, penselor, butoniere etc.

De asemenea, categoria masinilor de cusut automate este destinata realizarii de detalii si subansamble ale diverselor clase de produse de confectii.

Iata o scurta clasificare a masinilor de cusut, care nu include date complete despre acestea. Cei care doresc sa fie in tema cu categoria de interes, pot solicita ajutorul unui expert in domeniu sau pot avea in vedere descrierile de produs disponibile in cadrul site-ului goodstyle.ro.

De asemenea, cei interesati de achizitionarea unei masini de cusut de calitate, pot comanda articolul dorit la un pret accesibil tot de aici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#masina cusut , #Oportunitati afaceri