Vrei sa fii milionar? Reteta simpla, la indemana oricui

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 00:00
7563 citiri
Vrei sa fii milionar? Reteta simpla, la indemana oricui
Foto: Pexeles

Daca vrei sa fii bogat, trebuie sa iei o decizie simpla, spune David Bach, milionar la nici 30 de ani.

Omul de afaceri are un sfat care poate fi considerat banal, insa este ignorat de cei mai multi oameni, scrie Business Insider.

In cartea sa, "The Automatic Millionaire", Bach noteaza ca, atunci cand castiga un dolar, cei mai multi oameni il dau mai departe: fie ca-si platesc facturile, ratele ori taxele, aleg sa ii plateasca mai intai pe cei din jur.

Vrei sa devii milionar? Afla ce fel de investitor esti

Motivul pentru care ne construim un buget, continua omul de afaceri, este acela ca ne ajuta sa ii platim pe altii, iar la finalul lunii, al anului sau la pensie speram ca am pus ceva deoparte si pentru noi.

Aceasta strategie financiara este total gresita, spune Bach. Pentru ca nu da rezultate, unii recurg la cele mai nastrusnice metode pentru a se imbogati: se casatoresc cu cineva mai avut, spera la castiguri ori mosteniri sau chiar intenteaza procese in speranta ca vor castiga un ban. Astea sunt "rute ocolitoare" care nu dau aproape niciodata rezultate.

Cea mai simpla metoda, ignorata de majoritatea, este sa ne platim mai intai pe noi, explica Bach. "Nicio reteta nu te ajuta sa te imbogatesti, daca nu te platesti pe tine mai intai. Nu e nimic complicat, e exact ceea ce pare: cand castigi un dolar, prima persoana pe care trebuie sa o platesti esti chiar tu. Cei mai multi oameni nu fac asta", scrie milionarul.

Bach recomanda un inceput simplu pentru drumul spre imbogatire. Sfatul lui este ca oamenii sa puna deoparte 10% din castigul brut intr-un cont. Daca 10% pare prea mult, putem incepe cu 2%, important e ca procentul sa creasca treptat: pui deoparte 3%, apoi 5%, apoi 10%, pana la 20%.

"Vei fi uimit cat de usor este sa traiesti cu mai putini bani. Nu ai cum sa cheltuiesti ceea ce nu ai", puncteaza milionarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#sfaturi milionar David Bach, #cum sa ajungi milionar , #Cum faci bani