Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
IMM > Stiri IMM
A   A   A

Imprumuturile non-bancare ale companiilor mici din Europa au atins un nivel record

Imprumuturile non-bancare ale companiilor mici din Europa au atins un nivel record
Foto: cbc.ca
Companiile mici din Europa au reusit sa depaseasca reducerea creditarii bancare prin cresterea finantarii de la creditorii non-traditionali, releva un studiu publicat, luni, de firma de consultanta Deloitte LLP, transmite Bloomberg.
Potrivit acestui studiu, in trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2013, finantarea de la firmele de buyout - companii de asigurari si fonduri de pensii - s-a dublat, pana la 73 de tranzactii.

Fondurile private au angajat 50 de miliarde de euro si sunt interesate sa stranga alte 15 miliarde de euro anul viitor, sustine Deloitte, citat de Agerpres.

"Exista o recunoastere crescuta in sectorul creditarii ca o singura solutie nu este potrivita pentru toti. Perspectiva pentru creditorii alternativi este una solida in 2015, pe baza capitalului semnificativ strans in acest an", a declarat Fenton Burgin, de la Deloitte.

Bancile comerciale preocupate sa-si conserve capitalul au redus creditarea, fapt care a creat un gol pe care noi institutii se grabesc sa-l acopere. M&G Investments, BlueBay Asset Management LLP si Intermediate Capital Group Plc se numara printre firmele care ofera credite in mod direct companiilor mici si mijlocii.
Facebook ShareTweet
 Luni, 22 Decembrie 2014, ora 14:07

 Articol citit de 11619 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor