Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
IMM > IMM Romania
A   A   A

Jianu: Circa 30.000 de intreprinzatori debutanti vor fi afectati de lipsa scutirilor acordate inainte de Revolutia fiscala

Jianu: Circa 30.000 de intreprinzatori debutanti vor fi afectati de lipsa scutirilor acordate inainte de Revolutia fiscala
Foto: CC0 Creative Commons
Reglementarea prin care firmele de tip SRL-D nu mai beneficiaza de scutirile pe care le aveau inainte de Revolutia fiscala va afecta circa 30.000 de intreprinzatori debutanti, a atras luni atentia Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), intr-o conferinta de presa.
"As ridica o problema legata de modificarile Codului fiscal. Acum trebuie sa ne facem mea culpa si sa spunem ca exista a 121-a modificare a Codului fiscal pe care o consideram absolut necesara, aceea ca, in acest moment, intreprinzatorii debutanti SRL-D nu mai beneficiaza de scutirile pe care le aveau inainte de Revolutia fiscala si, practic, din calculele noastre, cam 30.000 de intreprinzatori debutanti au fost direct afectati. Sunt curios sa vedem datele de la ONRC, sa vedem cate SRL-D s-au mai creat de la debutul acestui an. Reglementarea asta trebuie modificata", a spus Jianu.

Intrebat ce parere are despre cum va evolua interesul intreprinzatorilor in acest an pentru programul Start-Up Nation, presedintele CNIPMMR s-a declarat optimist.

"E greu de estimat, dar cred ca va fi un interes ridicat in continuare pentru Start-Up Nation. Programul a avut un interes inca din primul an. Avem un numar de 10.000 de aplicanti care n-au accesat finantarea si care sunt potentiali aplicanti si pentru acest an. Cu siguranta, pentru acest an programul este mai cunoscut. Noi, mediul de afaceri, am primit foarte multe intrebari despre program", a sustinut Florin Jianu.

Incepand din acest an, firmele de tip SRL-D nu mai sunt scutite de la plata CAS, ca urmare a trecerii contributiilor sociale de la angajator la angajat.
Facebook ShareTweet
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 15:26

 Articol citit de 3568 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor