Noua piata de actiuni BVB destinata IMM-urilor va fi lansata pe 25 februarie 2015

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 11:10
3788 citiri
Noua piata de actiuni BVB destinata IMM-urilor va fi lansata pe 25 februarie 2015
Foto: rmf24.p

Noua piata de actiuni dedicata IMM-urilor, intitulata AeRO, va fi lansata in data de 25 februarie 2015, a anuntat, vineri, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, intr-o conferinta de specialitate.

"Am lucrat intens la BVB pentru a crea o noua legenda in Europa Centrala si de Est cand vine vorba de piete de capital. Anul acesta am avut realizari si suntem mai aproape de ceea ce se poate numi piata de capital moderna, dar mai sunt multe lucruri de facut. Vom lansa o piata noua pentru afaceri tinere, pentru afaceri inovatoare, creative.

Piata de valori va fi inaugurata in 25 februarie anul viitor si aceasta va fi data in care vom avea companii care sa construiasca piata si care va insemna inceputul accesului la piata de capital. Data de 25 februarie va fi una semnificativa si pentru investitori si pentru companii. Ceea ce ne intereseaza este sa nu avem numai companii cotate, ci sa sa vedem ca acestea au trecut cu succes testul pietei.

In 25 februarie, vom avea primele companii AeRO care vor obtine bani si care vor atrage investitori. Lansarea AeRO va fi o realizare si cand vorbim despre piata de capital din Romania. Pot sa va asigur ca piata AeRO Market este un proiect strategic al Bursei de Valori', a afirmat Sobolewski, transmite Agerpres.

Potrivit oficialului BVB, dezvoltarea Bursei de la Bucuresti "este un proiect constant', iar scopul este "nu numai sa imbunatatim ceva pe piata interna, ci sa ridicam profilul acestei piete la nivel international'.

Miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiara /ASF/ a aprobat reglementarile noii piete a BVB pentru IMM-uri, AeRO, prin care apar noi cerinte de listare aplicabile societatilor care doresc sa fie listate. Cea mai importanta schimbare este adusa de introducerea rolului de consultant autorizat.

Astfel, persoanele juridice care vor sa isi asume rolul de consultant autorizat vor oferi sprijin crucial pentru emitenti inainte de debutul lor si in timpul procesului de listare, dar si cu privire la cerintele de raportare si transparenta de dupa debutul emitentului. Acestia vor fi, de asemenea, responsabili pentru consilierea companiilor cu privire la orice probleme juridice si administrative care apar si vor contribui la pregatirea documentatiei relevante, solicitata de participantii la piata.

Companiile care doresc sa se listeze pe AeRO trebuie sa aiba o capitalizare de piata anticipata de cel putin 250.000 de euro, fie printr-un plasament privat, o Oferta Publica Initiala, fie pe baza evaluarii realizate de consultantul autorizat.

In afara de noua sectiune de piata AeRO, Sistemul Alternativ de Tranzactionare va avea, in continuare, alte doua segmente, unul pentru actiuni internationale si altul pentru obligatiuni, mentioneaza BVB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Sobolewski piata actiuni BVB, #piata actiuni destinata IMM , #Stiri IMM