Tinerii antreprenori si femeile manager pot depune cereri online pentru finantarea proiectelor

Luni, 10 Martie 2014, ora 13:13
5769 citiri
Tinerii antreprenori si femeile manager pot depune cereri online pentru finantarea proiectelor

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism deschide, luni, sesiunea de inscrieri online aferenta "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri', precum si "Programului national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii', conform site-ului institutiei.

Aplicatia dedicata "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri' s-a deschis la ora 10,00 si va ramane asa pana la epuizarea bugetului.

Inscrierile pot fi facute pana pe data de 16 martie, ora 20,00

Startul inscrierilor online pentru "Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii' s-a dat tot la ora 10,00, inscrierile putand fi facute pana pe data de 16 martie, ora 20,00.

Beneficiarii "Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri' sunt debutantii in afaceri, cu varsta de pana la 35 de ani. Ei pot depune online cererile de finantare pana la epuizarea bugetului in valoare de 21 milioane lei. Conform Ghidului solicitantului, tinerii vor beneficia prin intermediul programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care fac dovada surselor de cofinantare.

Bugetul ''Programului national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii" pentru anul 2014 este de 500.000 de lei, din care se vor acorda alocatii financiare nerambursabile (AFN). Pentru anul 2014, prin implementarea programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minimum 12 beneficiari. Nu pot beneficia de AFN in cadrul acestui program operatorii economici care au primit, cumulat pe parcursul ultimilor trei ani fiscali (doi ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), ajutoare de minimis (fie din surse publice nationale, fie din surse comunitare) in valoare totala de 200.000 de euro, echivalentul in lei. Operatorii economici care vor depasi acest prag prin insumarea AFN acordate prin program cu alte ajutoare de minimis primite in ultimii trei ani fiscali pot beneficia de finantare numai pana la atingerea plafonului de 200.000 euro, echivalentul in lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#program imm, #tineri antreprenori, #imm antreprenori , #Stiri IMM