Doresti sa cumperi sau sa vinzi o locuinta? Certificatul energetic este obligatoriu!

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 17:31
1867 citiri
Doresti sa cumperi sau sa vinzi o locuinta? Certificatul energetic este obligatoriu!

In afara faptului ca este obligatorie detinerea certificatului energetic si prezentarea acestuia notarului, in cazul unei tranzactii imobiliare, acesta prezinta multe date utile cumparatorului:

- poate sa-si estimeze costurile anuale cu intretinerea: incalzirea locuintei, preparare apa calda, iluminat si climatizare;

- beneficiaza de recomandari pentru a putea imbunatati clasa energetica, deci de a scadea cheltuielile locuintei;

- cunoaste starea generala a imobilului la momentul eliberarii certificatului energetic.

In cazul unui apartament dintr-un imobil colectiv, clasele energetice frecvent intalnite sunt intre A (sub 125 kWh/m2 an pentru cladiri neclimatizate) si C, clasa energetica fiind mai buna pentru un imobil izolat si mai slaba pentru cele de la etajele superioare sau parter.

Cladirile care au clasa energetica G sunt neizolate, au infiltratii mari de aer si de obicei sunt incalzite cu sobe cu lemn, acestea avand un randament de 45%.

Frecvent auditorii energetici se confrunta cu beneficiari care au apartamente de la ultimele etaje, care au imobilul reabilitat energetic si care nu inteleg de ce au clasa energetica B. Rar se intampla, poate niciodata sa obtina clasa A.

Este normal ca apartamentul care nu are pierdere de caldura catre exterior, prin acoperis (terasa) sa obtina clasa A, nu cel de la ultimul etaj.

Pretul unui certificat energetic in Bucuresti a ajuns la un plafon constant la aproape toti auditorii energetici, pentru o garsoniera pretul fiind de 130 lei.

Pentru locuinte unifamiliale pretul minim porneste de la 250 lei, la alte tipuri de cladiri tariful este negociabil in functie de complexitate cat si de suprafata imobilului.

Din ce in ce mai des intalnite pe piata sunt locuintele care au surse regenerabile de energie, acestea fiind tratate separat.

Cu ajutorul programelor de calcul specifice fiecarei surse neconventionale in parte, se calculeaza aportul energetic al acestora pentru urmatoarele tipuri de surse:

- panouri solare care prepara apa calda menajera sau aport la incalzirea locuintei;

- pompe de cladura pentru incalzire si apa calda (se pot cupla si cu panouri solare) ;

- panouri solare fotovoltaice pentru producere de curent electric;

- centrale termice cu biomasa (lemn sau reziduuri din lemn) ;

- turbine eoliene de putere mica.

Echipa noastra de auditori energetici au eliberat certificate energetice pentru o gama larga de cladiri, fie comerciale, spitale, scoli, gradinite, hale industriale, birouri sau cladiri de locuit.

Pentru eliberarea unui certificat energetic auditorii companiei noastre va stau la dispozitie cu detalii suplimentare, oferindu-va consultanta gratuita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#certificat energetic apartament, #certificat energetic locuinta , #Apartamente