Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Imobiliare > Constructii case
A   A   A

Gigantii care sfideaza criza: Cele mai inalte cladiri din lume, aflate in constructie

Gigantii care sfideaza criza: Cele mai inalte cladiri din lume, aflate in constructie
Emporis, o baza de date privind proiectele in constructii, a prezentat o lista cu cele mai inalte cladiri din lume care se afla in faza de constructie.
Cladirile au o inaltime medie de 566 de metri, iar China are cele mai multe cladiri incluse in acest top, potrivit Business Insider.

Cladirile aflate in constructie, incluse pe lista Emporis, nu depasesc insa inaltimea obiectivului Burj Khalifa din Dubai, care are 828 de metri. Burj Khalifa continua sa isi mentina astfel statutul de cea mai inalta cladire din lume.

In cazul in care sunt initiate alte propuneri privind constructia unor cladiri, ar putea exista obiective care sa depaseasca inaltimea Burj Khalifa. Pentru moment insa, cele mai inalte cladiri din lume aflate in constructie pot fi vazute mai jos. Acestea sunt prezentate in ordinea descrescatoare a inaltimii lor:

Busan Lotte Town TowerBusan Lotte Town Tower se afla in orasul Busan, Coreea de Sud. La finalizare, cladirea va avea o inaltime de 510 metri.

PentominiumPentominium se gaseste in Dubai, iar in momentul in care constructia va fi terminata, cladirea va avea o inaltime de 515 metri. Constructia acestei cladiri se afla in prezent in stadiul de asteptare.

Dalian Greenland CenterCladirea Dalian Greenland Center este construita in Dalian, provincia Liaoning din China. Obiectivul va avea o inaltime de 517 metri la finalizare.

CTF Tianjin TowerCTF Tianjin Tower se afla in Tianjin, China si va avea o inaltime de 529 metri la finalizare.

One World Trade Center


Cladirea One World Trade Center se gaseste in New York. In momentul in care lucrarile de constructie sunt terminate, obiectivul va masura 541 de metri in inaltime.

Goldin Finance 117Cladirea Goldin Finance 117, aflata in Tianjin, China, va masura 596 de metri la finalizarea lucrarilor de constructie.

Makkah Clock Royal TowerCladirea Makkah Clock Royal Tower, localizat in provincia Makkah, Arabia Saudita, va avea o inaltime totala de 600 de metri la terminarea lucrarilor de constructie.

Shanghai TowerShanghai Tower, aflat in China, va avea o inaltime finala de 631 de metri.

Ping An International Finance CenterPing An International Finance Center se gaseste in Shenzhen, provincia Gaungdong, China. La finalizare, va avea o inaltime de 647 de metri.

India TowerIndia Tower, cladire care se construieste in Mumbai, India, va avea o inaltime totala de 719 metri.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 20 Iulie 2012, ora 08:59
 Autor:  Daniela Gradinaru

 Articol citit de 4578 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor