Green Residence: Cum arata cel mai nou ansamblu rezidential din nordul Capitalei - Reportaj

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:49
3555 citiri
Green Residence: Cum arata cel mai nou ansamblu rezidential din nordul Capitalei - Reportaj
Foto: greenfieldresidence.ro

Inceput de noiembrie strabatut de un soare bland si primavaratic...La cele 21 de grade Celsius indicate de mercurul din termometre, strabat un drum de 5-7 minute de la Casa Presei catre cel mai nou ansamblu rezidential construit in zona de nord a Capitalei - Green Residence, pentru ajunge la o discutie cu cel care a coordonat indeaproape proiectul pe toata durata sa, pana la finalizare.

Ajung la destinatie si dupa o strangere amicala de mana si un salut de 'Buna dimineata' la adresa lui Leonard Buianu, managerul dezvoltatorului imobiliar Triumf Construct, incepem un dialog pe tema pietei de profil si a investitiei in cuantum de 4 milioane de euro in noul centru rezidential de factura 'green', ridicat in nordul Bucurestiului.

Green Residence reprezinta cea mai noua investitie 'verde' din Bucuresti, cu o valoare de 4 milioane de euro intr-un ansamblu de cinci blocuri, a cate trei etaje, in care oferta cuprinde 90 de spatii locative de doua, respectiv trei camere, informeaza Agerpres.

'Investitia totala in noul ansamblu rezidential Green Residence s-a ridicat la 4 milioane de euro. Vorbim aici de cinci blocuri de cate trei etaje fiecare, de 90 de apartamente, dintre care 60 cu trei camere si 30 de doua camere. Preturile sunt mai mult decat ok, si nu neaparat raportandu-ne la zona, adica in nordul Capitalei, zona Baneasa. Tarifele pleaca de 590 de euro/mp. Vorbim astfel de un apartament cu doua camere, in suprafata de 78 mp, care ajunge la 45.900 de euro, in timp ce la unul de trei camere, in suprafata de 102 mp, tariful este de 59.900. La aceste preturi se adauga, in masura in care viitorii proprietari vor dori, locul de parcare subteran pentru care va achita 4.500 de euro. In rest, complexul dispune de toate utilitatile: gaze, apa curenta, Internet, telefonie fixa, cablu tv. Aici, langa noi, exista si aceasta unitate de invatamant privata, care nu face parte din complex, dar este un lucru necesar si binevenit', ne povesteste Leonard Buianu.

In curtea interioara a complexului, cativa muncitori mai puneau la punct ultimele detalii si finisaje pentru ca, la momentul zero, noii locatari sa paseasca in casa mult dorita. De altfel, managerul Triumf Construct ne dezvaluie faptul ca, pana la sfarsitul acestui an, primul dintre cele cinci blocuri va fi ocupat in proportie de suta la suta, contractele fiind semnate cu primii 18 proprietari.

'In legatura cu noul ansamblu, am lansat deja oferta catre clienti. Campania de promovare a ofertelor se face pe online, prin toate mediile de comunicare posibile, inclusiv o sectiune dedicata pe site-ul companiei. Pot sa va spun ca, deja pana la finele acestui an, primul bloc dintre cele 5 va fi ocupat 100%. Vreau sa mai adaug ca pozitionarea noului complex este avantajoasa. Vorbim despre sectorul 1 si de distante de cel mult cinci minute intre Green Residence si centrul comercial, clinica, magazine, scoli, gradinite, mijloace de transport in comun, aflate in zona Baneasa. De asemenea, vorbim despre o zona rezidentiala foarte putin poluata. Ne uitam in jur si vedem loc de joaca pentru copii pe un spatiu verde generos, nu mai vorbim despre padurea pe care o puteti observa pe una dintre laturile complexului', a punctat Buianu.

Din spusele interlocutorului aflam ca dezvoltatorul imobiliar a construit in zona Sisesti din Capitala, unde se afla de altfel si Green Residence, alte sase

ansambluri rezidentiale, toate cu laitmotivul 'Green'.

Triumf Construct are, pana la acest moment, peste 2.000 de spatii locative ridicate in zece ani, nu numai in Bucuresti, ci si in Constanta, unde avem doua astfel de ansambluri, la care se adauga si Phoenicia Holiday Resort. Compania constructoare este firma detinuta de catre omul de afaceri Mohammad Murad, cel care detine si lantul hotelier Phoenicia, cu trei hoteluri si trei aparthoteluri in Bucuresti, resortul de vacanta de la mare, plus Phoenicia Luxury, dar si trei hoteluri Majestic in Mamaia, Olimp si Jupiter, la care se mai adauga hotelul Perla din Mamaia', a mentionat managerul companiei.

Dialogul pe care il purtam in decorul ansamblului aluneca, inevitabil, si catre starea actuala a pietei imobiliare din Romania, despre care Leonard Buianu crede ca este pe o panta ascendenta, pe fondul unei cereri in continua crestere din partea romanilor, in special a tinerilor.

'Piata imobiliara din Romania a inceput sa se miste. Cerere exista, lumea isi doreste sa achizitioneze o casa si sunt foarte multi care sunt la prima locuinta. O problema ramane pe partea de creditare, fiind vorba despre segmentul celor tineri, de clasa medie, si care au nevoie de bani de la banca, de un credit. Sistemul, insa, este destul de greoi. Noi avem si un mic sistem de creditare dezvoltat', afirma interlocutorul nostru.

In acelasi cadru amical si verde, incheiem dialogul pe teme imobiliare cu reprezentantul oficial al constructorului, iar pe drumul de intoarcere catre redactie consult o serie de informatii tehnice dedicate acestui proiect...

Conform datelor oficiale, publicate pe pagina de Internet a proiectului, ansamblul de locuinte Green Residence Sisesti este situat in sectorul 1, amplasamentul fiind intr-una dintre cele mai verzi zone ale Capitalei.

Complexul este prevazut cu toate imbunatatirile impuse de normele ecologice de consum de energie termica, avand termoizolatie de 10 cm, centrale termice dimensionate pentru fiecare bloc in parte, fapt care garanteaza costuri mici de intretinere. De asemenea, la cererea viitorilor proprietari, se pot instala, ca sursa de energie alternativa, panouri solare. Totodata, ansamblul beneficiaza de bransament electric mediu tensiune cu post de transformare pentru joasa tensiune propriu, bransament apa si racord canal, gaze, fibra optica pentru internet, telefonie si cablu TV.

Viitorii proprietari au la dispozitie o parcare subterana care cuprinde 99 de locuri de parcare, iar pentru copii este amenajat un loc de joaca situat chiar la intrarea in complex. Subsolul este comun tuturor celor 5 imobile colective, are 5 adaposturi ALA, un spatiu pentru uscatorie/spalatorie si 4 spatii pentru depozitarea bicicletelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Green Residence Capitala, #ansamblul rezidential Green Residence , #Stiri Imobiliare