Inedit: piatra naturala pentru amenajarea livingului!

Luni, 20 Iulie 2015, ora 16:30
7018 citiri
Inedit: piatra naturala pentru amenajarea livingului!
Foto: piatraonline.ro/Facebook

Piatra naturala, precum ardezia, travertinul sau marmura, e o adevarata gura de oxigen pentru amenajarea livingului. Cu ajutorul pietrei naturale vei obtine un spatiu care se caracterizeaza prin bun gust, eleganta, dar care da incaperii si un aer primitor.

Iata cteva idei de decor de care te vei indragosti si pe care le poti pune in practica.

Piatra naturala nu se demodeaza niciodata. De aceea, reprezinta un element de decor pe care te poti baza si este, de asemenea, usor de intretinut - poate fi curatata cu solutii speciale, pe care le cumperi (chiar si online) de la magazinele de specialitate.

Indiferent daca ai o sufragerie situata intr-un apartament de bloc sau intr-o vila luxoasa, piatra naturala isi va gasi intotdeauna locul, astfel incat sa poti crea un decor de vis, un loc in care sa te simti intotdeauna acasa.

Alege piatra pentru un decor natural

Piatra naturala, mai ales atunci cand este bine pusa in valoare de lumina naturala, are un aspect excelent si poate fi incadrata in orice concept de design interior - contemporan, clasic, minimalist, de inspiratie mediteraneana, etc.

Culorile si nuantele placilor de travertin, ardezie sau marmura sunt extrem de naturale si vor crea un spatiu relaxant, iar venaturile sau diferitele caracteristici ale pietrei dau o personalitate puternica amenajarii, mult superioara gresiei sau faiantei.

Pentru apartamente

Piatra naturala e foarte potrivita pana si spatiilor mai mici - folosind tonurile luminoase ale travertinului, de exemplu, vei crea impresia unui spatiu aerisit. Un alt truc este sa alegi placi mari de piatra, care vor adauga si ele la aceasta perceptie de spatiu mare.

Apartament luminos, din Bucuresti, amenajat cu travertin clasic

Exemplul perfect este apartamentul din imagine, amenajat cu piatra naturala, de doua camere, localizat in Bucuresti (zona Chiajna), proiect in care Silviu si Diana (proprietarii sai) s-au implicat intens. Au ales travertin clasic pentru pardoseala si un mozaic, din acelasi material, 3d, cu rezultate excelente.

Perete living, placat cu mozaic travertin 3d

Pentru livingul unei case

Daca esti in procesul de amenajare al unei case si te gandesti la piatra naturala pentru un perete decorativ, iata un alt exemplu de spatiu rezidential din Bucuresti, in care piatra a fost folosita cu mult bun gust.

Perete living, din piatra naturala panel multi Stripes

Peretele decorativ din imagine apartine acestui proiect, iar pentru a-l scoate in evidenta, beneficiarii proiectului au decis sa adauge inca trei ferestre Velux si au adaugat si spoturi LED cu lumina calda, pentru a sublinia textura naturala a pietrei. Piatra a fost folosita si pentru pardoselile din majoritatea spatiilor din casa (travertin) dar si intr-o camera de baie spectaculoasa, cu peretii placati cu ardezie flexibila.

#amenajare living piatra naturala, #living piatra naturala, #travertin perete, #perete piatra naturala , #Apartamente