Cinci motive sa investesti in imobiliare in judetul Sibiu

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 08:07
1182 citiri
Cinci motive sa investesti in imobiliare in judetul Sibiu
Sursa foto: unsplash.com

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, devenind in ultimii ani un magnet pentru multi investitori. Acestia au observat potentialul acestei zone aflata in plina dezvoltare pe diverse planuri. Inclusiv imobiliar. Daca te-ai gandit sa investesti si tu in imobiliare, iata 5 motive serioase, pentru care ar trebui sa iti indrepti atentia catre Sibiu.

Sibiu, intr-o continua crestere

In ultimii 2-3 ani, investitiile imobiliare in judetul Sibiu au fost intr-o continua crestere. Aceasta regiune a devenit un adevarat magnet pentru romani, dar si pentru investitorii straini care au inceput sa construiasca tot mai multe spatii de birouri si fabrici. Acest lucru a dus la o crestere economica in judet, transformand Sibiul intr-o zona ideala pentru investitii in imobiliare.

Spre exemplu, centrul istoric al Sibiului este o zona extrem de cautata si de turisti, si de catre cei care vor sa isi deschida businessuri in domeniul hotelier. Aceasta zona ultracentrala a orasului este vizitata anual de mii de turisti, care vor sa se cazeze in apartamente frumoase, amplasate cat mai aproape de Piata Mare. Locuintele construite in aceasta zona sunt foarte cautate, asa ca preturile lor sunt intr-o continua crestere; ori, acest lucru inseamna o investitie pe termen lung cu profit garantat.

Imobiliarele in Sibiu – o sursa de venit

Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, asa ca multe din apartamentele din zona sunt inchiriate turistilor. Din ce in ce mai multi sibieni si-au transformat locuintele in instrumente care genereaza castiguri, iar prin aplicatii precum Airbnb sau Booking, acestia si-au inchiriat apartamentele in regim hotelier. Astfel, acestia pot beneficia de un venit constant pe termen lung, din chiriile pe care le primesc luna de luna.

In plus, aeroportul din Sibiu face legatura intre judet si alte cateva orase mari din Europa, asa ca strainilor le este usor sa vina aici pentru cateva zile de relaxare.

Oportunitati de dezvoltare

In judetul Sibiu exista o multime de gradinite, scoli, universitati, motiv pentru multi romani sa se mute in aceasta regiune a tarii. La unele gradinite private din Sibiu, cei mici studiaza doar in limba germana, avand astfel posibilitatea sa invete o limba straina de la o varsta frageda. De asemenea, in judet exista numeroase scoli generale si licee de prestigiu, dar si facultati care atrag in oras o multime de studenti din toate colturile tarii. Iar acum, tot mai multe companii din Sibiu au inceput sa deschida si gradinite intern, pentru a atrage cat mai multi angajati.

In plus, in judetul Sibiu ai o multime de oportunitati culturale, pentru ca exista teatre, cinematografe, muzeul Astra, dar si festivaluri precum Sibiu Street Festival, Festivalul de Jazz și foarte cunoscutul Festival de Teatru. De asemenea, centrul vechi al Sibiului este plin de baruri si restaurante, unde sibienii isi pot petrece timpul liber.

Calitatea aerului din Sibiu

Cercetarile specialistilor au demonstrat ca aerul din Sibiu este mult mai curat decat cel din alte judete ale tarii, precum Iasi, Brasov sau Cluj. Astfel, Sibiul este locul ideal pentru cei care isi doresc o viata sanatoasa, departe de agitatie si de poluare. Astfel, tot mai multi romani au inceput sa construiasca sau sa investeasca si in satele si localitatile din zona, cautand terenuri de vanzare in localitatea Cristian, judetul Sibiu, sau in Medias.

Rata somajului scazuta

Sibiul este un judet cu o multime de oportunitati profesionale si cu multe locuri de munca, avand o rata a somajului de doar 2%. Locurile de munca din judet s-au inmultit considerabil in ultimii 10 ani, dupa ce mai multi investitori romani si straini au decis sa isi mute afacerile in Sibiu. Astfel, rata somajului a scazut considerabil, iar nivelul de viata al sibienilor a crescut foarte mult.

Asadar, Sibiul este un judet care se afla intr-o continua dezvoltare, iar acest lucru i-a atras pe tot mai multi investitori sa cumpere terenuri sau proprietati in regiune. Prosperitatea economica, turismul, oportunitatile culturale si calitatea aerului sunt doar o parte dintre motivele care i-au facut pe romani sa se mute in Sibiu si sa investeasca in imobiliare.

#sibiu, #investitii imobiliare, #medias, #apartamente , #Stiri Imobiliare