Pretul apartamentelor a scazut cu 5%

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 11:25
2022 citiri
Pretul apartamentelor a scazut cu 5%

In luna septembrie, un metru patrat util de spatiu locuibil a ajuns la 1.048 euro, cu 1,6% mai mult decat in august, dar cu 5,1% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.

"Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in marile orase a inregistrat variatii moderate in septembrie. La nivelul tranzactiilor, insa, exista diferente mari de la un caz la altul, chiar si in cazul unor proprietati cu caracteristici asemanatoare. In acelasi imobil, doua apartamente cu acelasi numar de camere ajung sa fie vandute la preturi total diferite", a declarat directorul general imobiliare.ro, Adrian Erimescu.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns, in luna septembrie, la valoarea de 1.365 euro/mp util, in scadere cu 0,2% fata de luna august, valoare foarte apropiata de pretul mediu inregistrat pe acest segment in urma cu un an. Pretul a evoluat diferit insa pe categorii de apartamente. In septembrie, apartamentele noi cu trei camere s-au ieftinit 1,6%, garsonierele noi s-au scumpit cu 0,5% in ultimele treizeci de zile, iar pretul apartamentelor cu doua camere a crescut cu 0,3%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, o diferenta notabila, de aproape 11%, se constata in cazul garsonierelor.

In septembrie, apartamentele vechi din Capitala s-au ieftinit cu 0,1%. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta categorie de apartamente a ajuns la 1.111/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 1,8%. Garsonierele au fost singurul tip de apartament vechi care a inregistrat o crestere de pret, de 1,4%. Apartamentele cu trei si patru camere s-au ieftinit cu 0,4%, respectiv 0,6%, iar pretul unitatilor cu doua camere a inregistrat o scadere de 0,1%.

Preturile apartamentelor din Brasov au scazut in luna septembrie. Conform Indicelui imobiliare.ro, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in acest oras are o valoare de 861 euro/mp de suprafata utila, cu 1% mai putin decat in luna august. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele scoase la vanzare sunt cu 3,7% mai ieftine. Pretul apartamentelor noi din ansamblurile rezidentiale brasovene a atins valoarea de 915 euro/mp si a crescut in ultimele treizeci de zile cu 0,2%. In ceea ce priveste apartamentele vechi, pretul solicitat de proprietari a inregistrat o scadere de 1%.

Indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a inregistrat o usoara crestere, de 0,2%, in septembrie. Pretul mediu pentru apartamentele scoase la vanzare in Cluj-Napoca are in prezent valoarea de 964 euro/mp util, care este cu 7,1% mai mica decat cea inregistrata in urma cu 12 luni. Pretul apartamentelor noi a inregistrat o crestere de 0,8% in ultimele treizeci de zile, insa fata de aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele noi sunt mai ieftine cu 10%.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare in Constanta a crescut in ultimele treizeci de zile. Valoarea medie inregistrata de Indicele imobiliare.ro pentru luna septembrie este de 958 euro/mp util, in crestere cu 0,3% fata de luna precedenta. Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi a cunoscut o crestere de 3,4% de la 939 euro/mp util pana la 971 euro/mp util. Tendinta a fost diferita in cazul apartamentelor vechi al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in septembrie, o scadere de 0,1%, atingand valoarea de 956 euro/mp util.

Apartamentele scoase la vanzare in Timisoara s-au scumpit cu 1,4% in septembrie, aceasta fiind cea mai mare rata de crestere din tara. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru aceasta luna a urcat pana la 810 euro/mp util. Diferenta de pret fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a contractat considerabil, aceasta fiind in prezent de 1,5%. Apartamentele noi s-au ieftinit in intervalul analizat cu 2%. Pretul mediu pentru aceasta categorie este de 861 euro/mp util.

Indicele imobiliare.ro pentru Ploiesti inregistreaza, in luna septembrie, o valoare medie de 869 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in acest oras. Preturile afisate de proprietari in ultimele treizeci de zile au fost cu 0,8% mai mari. In comparatie cu luna septembrie 2010, preturile solicitate in prezent sunt cu 8,9 mai mici.

#imobiliare, #pret apartament, #apartament nou , #Apartamente