Romania pe locul secund in UE la scaderea preturilor locuintelor in trimestrul doi

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 16:26
1777 citiri
Romania pe locul secund in UE la scaderea preturilor locuintelor in trimestrul doi

Preturile locuintelor au crescut cu 0,9% in zona euro iar in Uniunea Europeana s-au majorat cu 1,4%, in trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu primul trimestru.

Romania se situeaza, insa, printre statele unde preturile locuintelor au inregistrat cele mai mari scaderi, minus 1,3%, fiind devansata doar de Slovenia, unde preturile au scazut cu 2,6%, arata datele publicate joi de Oficiul European de Statistica, Eurostat.

In cazul Romaniei, scaderea preturilor locuintelor in trimestrul al doilea comparativ cu primul trimestru vine dupa o crestere de 0,6% inregistrata in primele trei luni ale acestui an comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut.

Cu o scadere de 3,8%, Romania se situeaza printre statele UE unde preturile locuintelor au inregistrat cele mai mari scaderi si in ritm anual, trimestrul al doilea 2014 comparativ cu perioada similara a anului trecut, fiind devansata doar de Slovenia, minus 9,8%, si Italia, minus 4,8%. Aceasta in conditiile in care la nivelul zonei euro preturile locuintelor au ramas stabile iar in Uniunea Europeana au crescut cu 1,7%.

#piata imobiliara, #imobil romania , #Stiri Imobiliare