Topul preturilor pe piata imobiliara: Locuintele s-au scumpit intr-un singur oras

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 13:00
1935 citiri
Topul preturilor pe piata imobiliara: Locuintele s-au scumpit intr-un singur oras

Timisoara este singurul oras mare din Romania unde pretul mediu al locuintelor a crescut anul trecut, in conditiile in care in Bucuresti s-a inregistrat cea mai mare scadere, astfel ca per ansamblu apartamentele s-au ieftinit cu 8,2%, potrivit unui studiu al imobiliare.ro, realizat in sase orase.

Daca anii 2011 si 2012 au fost caracterizati de o evidenta tendinta de stabilizare a preturilor locuintelor, anul ce tocmai s-a incheiat s-a remarcat, dimpotriva, printr-o acutizare a declinului. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, pe parcursul lui 2013 apartamentele noi si vechi scoase la vanzare la nivel national s-au depreciat cu 8,2%, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar imobiliare.ro.

Pretul mediu cerut in prezent de catre vanzatori este de 898 de euro pe metru patrat, fata de valoarea de 978 de euro pe metru patrat valabila la inceputul anului trecut. Reculul consemnat in 2013 este cu peste 50% mai mare decat suma scaderilor din cei doi ani anteriori, cand, potrivit datelor imobiliare.ro, preturile s-au diminuat cu 4% (in 2011) si, respectiv, 1,3% (in 2012).

Asa cum era de asteptat, in cele mai mari orase ale tarii, inclusiv in Capitala, reducerile din ultimele 12 luni se situeaza sub media nationala. In majoritatea cazurilor, "tonul" ieftinirilor este dat de apartamentele noi, ceea ce contribuie la ingustarea vizibila a diferentei fata de segmentul locuintelor vechi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#top pret apartamente, #pret locuinte, #piata imobiliara top , #Apartamente