Unde sunt cele mai scumpe apartamente din Romania si cat costa metrul patrat

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 16:50
2978 citiri
Unde sunt cele mai scumpe apartamente din Romania si cat costa metrul patrat
Foto: Youtube

Bucurestiul si Clujul raman cele mai scumpe orase din tara si in luna martie, cu preturi pe metrul patrat ce pot depasi chiar si 2.000 de euro.

Intr-o analiza realizata de Imobiliare.ro, 65 de cartiere din Bucuresti, Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara figureaza in randul celor mai bine cotate zone rezidentiale.

Bucurestiul, lider incontestabil

In clasamentul intocmit pe baza ofertelor imobiliare din luna curenta, pretul mediu al unui metru patrat util construit in Bucuresti atingea valoarea de 1.089 euro.

Cartierele exclusiviste din centrul si nordul Capitalei inregistreaza insa si preturi care depasesc 2.000 de euro/mp.

Zona Kiseleff-Aviatorilor se distinge prin oferte ce pot ajunge la 2.739 de euro pe metru patrat util, in vreme ce in Herastrau-Nordului valoarea scade la 2.462 euro.

Urmeaza zona Dorobanti-Floreasca, unde pretentiile proprietarilor coboara la 2.003 euro pe metru patrat util, restul cartierelor centrale din Bucuresti avand apartamente puse in vanzare cu preturi sub 2.000 de euro/mp util.

Apartamentele listate din Cotroceni, Aviatiei, Dacia, Unirii, Decebal si Calea Calarasilor au valori medii care se inscriu in intervalul 1.400-1.600 de euro pe metrul patrat.

Tineretului, Mihai Bravu si Vitan sunt urmatoarele zone cu traditie, in care valoarea unui metru patrat util dintr-un apartament oscileaza intre 1200 si 1500 de euro.

Rahova, Berceni, Drumul Taberei, Militari si Colentina raman cele mai accesibile zone pentru persoanele care vor sa achizitioneze un apartament, cu putin sub 1.000 de euro pe metrul patrat.

Mai ieftin in provincie

Cluj-Napoca este urmatorul oras cu o piata imobiliara in care media pentru un metru patrat util se ridica peste 1.000 de euro, zona centrala conducand in top cu valori de peste 1.300 euro.

In cartierele Gheorgheni, Grigorescu, Andrei Muresanu si Marasti apartamentele au preturi cuprinse intre 1.200 si 1.300 de euro pe metrul patrat.

In Brasov, pretentiile cele mai mari le au proprietarii de apartamente din Centrul Istoric, unde un metru patrat util este evaluat la putin peste 1.000 de euro, dar scad sub aceasta valoare in celelalte cartiere.

In Constanta, in randul apartamentelor scumpe se remarca locuintele din cartierul Faleza Nord, cu preturi pe metrul patrat util ce pot ajunge la 1.247 euro. In restul orasului, etalonul nu depaseste 1.000 de euro.

In orasul de pe raul Bega, pretul mediu pentru apartamenele puse in vanzare recent nu depaseau 970 de euro/mp util, cea mai scumpa zona a Timisoarei fiind Circumvalatiunii, cu 1.034 euro.

Iasiul pare cel mai ieftin oras, media preturilor la apartamente fiind de 888 euro pe metrul patrat util, doar Centrul Civic si Copou remarcandu-se ca zone in care valoarea metrului patrat util dintr-un apartament oscileaza de la 1.241 la 1.130 euro.

La coada clasamentului din capitala istorica a Moldovei, cartiere precum Bucium, Cug sau Galata ofera preturi medii de 750-790 euro pe metrul patrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi apartamente Romania, #analiza imobiliara Romania, #apartamente scumpe, #apartamente bucuresti , #Apartamente