Acuzațiile aduse de procurorul din Manhattan lui Donald Trump. Cum a orchestrat schema ”catch and kill” pentru a face plăți ascunse VIDEO

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 23:21
149 citiri
Acuzațiile aduse de procurorul din Manhattan lui Donald Trump. Cum a orchestrat schema ”catch and kill” pentru a face plăți ascunse VIDEO
Procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg FOTO captură video TV

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin L. Bragg, a făcut publică, prin intermediul unui comunicat, punerea sub acuzare a lui Donald J. Trump, în vârstă de 76 de ani, pentru falsificarea registrelor de afaceri din New York în scopul de a ascunde informații dăunătoare și activități ilegale de alegătorii americani înainte și după alegerile din 2016.

Trump este acuzat într-un rechizitoriu al Curții Supreme de Justiție a statului New York de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de registre comerciale de gradul întâi.

"Statul New York susține că Donald J. Trump a falsificat în mod repetat și fraudulos registrele de afaceri din New York pentru a ascunde infracțiuni care au ascuns informații dăunătoare publicului votant în timpul alegerilor prezidențiale din 2016", a declarat procurorul Bragg.

"În Manhattan se află cea mai importantă piață de afaceri din țară. Nu putem permite ca întreprinderile din New York să își manipuleze registrele pentru a ascunde un comportament infracțional. După cum descrie expunerea faptelor, urma banilor și a minciunilor scoate la iveală un tipar care, susține Parchetul, încalcă una dintre legile de bază și fundamentale ale afacerilor din New York. Așa cum a făcut acest birou de nenumărate ori, astăzi ne susținem responsabilitatea solemnă de a ne asigura că toată lumea este egală în fața legii", a completat procurorul.

Schema "catch and kill"

Potrivit documentelor judiciare și declarațiilor făcute în instanță, din august 2015 până în decembrie 2017, Trump și-a orchestrat schema "catch and kill" printr-o serie de plăți pe care le-a ascuns apoi prin luni de zile de înregistrări comerciale false.

Într-unul dintre cazuri, American Media Inc. ("AMI"), a plătit 30.000 de dolari unui fost portar al Trump Tower, care a pretins că are o poveste despre un copil pe care Trump l-a avut în afara căsătoriei. Într-un al doilea caz, AMI a plătit 150.000 de dolari unei femei care susținea că a avut o relație sexuală cu Trump.

Atunci când Trump a dat instrucțiuni explicite unui avocat care lucra atunci pentru Trump Organization în calitate de consilier special al lui Trump ("consilier special") să ramburseze AMI în numerar, consilierul special i-a indicat lui Trump că plata ar trebui să fie efectuată prin intermediul unei societăți fantomă și nu în numerar.

În cele din urmă, AMI a refuzat să accepte rambursarea ...citeste mai departe despre "Acuzațiile aduse de procurorul din Manhattan lui Donald Trump. Cum a orchestrat schema ”catch and kill” pentru a face plăți ascunse VIDEO" pe Ziare.com

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#Donald Trump, #acuzatii, #procuror, #manhattan , #Stiri International