Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Confruntat cu furia locuitorilor din zonele afectate de incendii, premierul Greciei anunță ajutoare de urgență în valoare de 500 de milioane de euro

Confruntat cu furia locuitorilor din zonele afectate de incendii, premierul Greciei anunță ajutoare de urgență în valoare de 500 de milioane de euro
Insula Evia a fost cea mai afectată de incendiile din Grecia FOTO Greek Reporter
Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat marţi deblocarea a 500 de milioane de euro pentru ajutoare de urgenţă şi reconstrucţie în regiunile afectate de incendii cu o amploare fără precedent şi care continuă să devasteze o parte a ţării, relatează AFP.
Confruntat cu furia locuitorilor din zonele sinistrate, liderul conservator a prezentat un pachet de măsuri pentru victime, precum şi planuri de reconstrucţie în insula Evia, la 200 km de Atena şi a cărei parte de nord era încă în flăcări marţi.

Măsurile de ajutor ''vor fi finanţate în principal printr-un buget suplimentar de 500 de milioane de euro pe care Ministerul de Finanţe îl va depune acum'', a precizat Mitsotakis.

Statul va plăti în special până la 150.000 de euro pe casă distrusă, a detaliat el pe contul său oficial de Twitter, cu plata imediată a unui avans de 20.000, 12.000 sau 5.000 de euro, în funcţie de gradul de degradare al locuinţei.

Sunt prevăzute, de asemenea, scutiri de la impozitele pe proprietate şi contribuţii sociale.

De asemenea, statul grec va debloca 224 de milioane de euro pentru reîmpădurirea a 165.000 de hectare, sumă care poate fi majorată dacă este necesar.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a prezentat scuze publice luni pentru deficienţele răspunsului la incendiile devastatoare din ţară din ultima săptămână, notează Reuters.

Cele peste 500 de incendii au dus la evacuarea a zeci de sate şi mii de oameni, stârnind totodată nemulţumire şi critici legate de reacţia guvernului.

Premierul Mitsotakis şi-a cerut scuze luni seara la televiziune şi a promis că greşelile vor fi identificate şi remediate, dar a făcut în acelaşi timp apel la unitate. ...citeste mai departe despre "Confruntat cu furia locuitorilor din zonele afectate de incendii, premierul Greciei anunță ajutoare de urgență în valoare de 500 de milioane de euro" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 August 2021, ora 08:04

 Articol citit de 458 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor