Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Atenţionare de călătorie în Grecia: ploi şi furtuni în anumite regiuni şi circulaţie restricţionată în centrul Atenei

Atenţionare de călătorie în Grecia: ploi şi furtuni în anumite regiuni şi circulaţie restricţionată în centrul Atenei
Sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee Foto: pixabay.com
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează ori intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o prognoză pentru 8 şi 9 septembrie cu privire la ploi şi furtuni în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală şi în vestul regiunii Peloponez.
În seara zilei de joi, 9 septembrie, sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile elene, în cursul zilei de 9 septembrie, circulaţia va fi restricţionată în centrul capitalei Atena, în contextul organizării Raliului Acropole, etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, informează MAE printr-un comunicat transmis miercuri.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro,https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. ...citeste mai departe despre "Atenţionare de călătorie în Grecia: ploi şi furtuni în anumite regiuni şi circulaţie restricţionată în centrul Atenei" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 21:33

 Articol citit de 267 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor