Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii din UE cere masuri mai stricte pentru a tine sub control Apple, Amazon, Google si Facebook

Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:45
1008 citiri
Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii din UE cere masuri mai stricte pentru a tine sub control Apple, Amazon, Google si Facebook
Propunerile Comisiei Europene trebuie sa fie discutate de tarile UE. Foto: Pixabay (Arhiva)

Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).

DMA prevede obligatii si interdictii, precum punerea unor date la dispozitia companiilor concurente si a autoritatilor de reglementare si interzicerea favorizarii propriilor servicii pe platformele companiilor.

DSA cere platformelor online mari si altor companii de internet sa ia masuri mai ferme pentru combaterea continutului ilegal, sa fie m

ai transparente in legatura cu politicile de publicitate pe platformele lor.

Amenzile, procent din cifra de afaceri

Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra globala de afaceri in cazul DMA si de 6% in cazul DSA.

"EDPS saluta propunerea DMA, dorind sa promoveze piete deschise si corecte, precum si procesarea corecta a datelor personale", a anuntat intr-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigura ca institutiile uE respecta regulile comunitare privind confidentialitatea.

Aceste comentarii ar putea sa ii incurajeze pe sustinatorii confidentialitatii si pe parlamentarii europeni sa adopte o pozitie mai dura.

Propunerile Comisiei Europene trebuie sa fie discutate de tarile UE si de parlamentarii europeni, inainte de a deveni lege, un proces care de obicei dureaza 16-24 de luni.

VIDEO Declaratiile halucinante ale senatoarei Sosoaca in Parlament: "Vaccinul Pfizer distruge matricea nationala a poporului roman. Omorati Romania pas cu pas vaccinand femeile"Smecheria cu care a obtinut un jucator de pacanele un castig de 10 ori mai mare decat cel afisat de aparatCum strangea fosta Securitate informatii despre medicii cu "probleme psihice": "Si-a lasat plete si isi ameninta colegii cu moartea"Dosarele cu iz politic ale Sectiei Speciale. Cum au ajuns alegerile de la Sectorul 1, Tel Drum sau dosarul Sebastian Ghita pe mana procurorilor SIIJCum ii pedepsesc judecatorii romani pe parintii care isi snopesc copiii in bataie. Un copil a fost batut pentru ca a uitat sa incuie usa, altul pentru ca a mancat pr ...citeste mai departe despre "Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii din UE cere masuri mai stricte pentru a tine sub control Apple, Amazon, Google si Facebook" pe Ziare.com

#comsiia europeana, #google europa, #facebook europa, #amazon europa , #Stiri International