Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Boris Johnson, principalul candidat la succesiunea Theresei May, afirma ca va refuza sa achite "factura de divort" de UE

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, principalul candidat la succesiunea Theresei May in functia de premier, a asigurat ca va refuza sa achite "factura de divort" a Marii Britanii catre Uniunea Europeana, in valoare de 39 de miliarde de lire sterline, daca aceasta din urma nu va accepta conditii mai bune privind retragerea britanica, relateaza duminica dpa si AFP.
"Prietenii si partenerii nostri trebuie sa inteleaga ca banii vor fi pastrati pana cand vom avea mai multa claritate cu privire la drumul pe care sa mergem", a explicat Johnson, un infocat adept al Brexitului, intr-un interviu aparut in Sunday Times.

"Intr-un acord bun, banii sunt un solvent excelent si un foarte bun lubrifiant", a adaugat fostul sef al diplomatiei britanice.

Theresa May a demisionat oficial vineri din functia de lider al Partidului Conservator si, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a esecului ei de a convinge Camera Comunelor sa accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amanarea retragerii Regatului Unit din UE pana pe 31 octombrie. Ea va ramane in functie pana la alegerea succesorului sau, asteptata in a doua parte a lunii iulie.

Pana vineri, 11 politicieni conservatori au anuntat ca intra in cursa pentru succesiunea Theresei May. Candidaturile urmeaza a fi inregistrate formal luni, iar fiecare candidat trebuie sa fie deputat conservator si are nevoie de sprijinul a cel putin alti opt deputati conservatori. ...citeste mai departe despre "Boris Johnson, principalul candidat la succesiunea Theresei May, afirma ca va refuza sa achite "factura de divort" de UE" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 09 Iunie 2019, ora 10:56

 Articol citit de 373 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor