Boris Johnson: Regatul Unit va fi deschis, generos si orientat spre exterior. Este un moment incredibil

Joi, 31 Decembrie 2020, ora 22:52
517 citiri
Boris Johnson: Regatul Unit va fi deschis, generos si orientat spre exterior. Este un moment incredibil
Foto: Twitter/ Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a salutat joi drept un "moment incredibil" iesirea Regatului Unit de pe piata unica europeana, dand asigurari ca tara sa va fi "deschisa, generoasa si orientata spre exterior", relateaza AFP.

"Este un moment incredibil. Avem libertatea in mainile noastre si depinde de noi sa profitam la maximum", a spus Boris Johnson in discursul rostit cu prilejul Anului Nou.

Regatul Unit iese joi noapte de pe orbita Uniunii Europene, intorcand spatele unei relatii tumultoase de 48 de ani cu proiectul european si pasind in viitorul nesigur al Brexit-ului care va influenta destinele poporului britanic generatii la rand de acum incolo, scrie Reuters intr-un comentariu.

Practic, Brexit-ul se produce la miezul noptii la Bruxelles, la ora locala (si GMT) 23:00 la Londra, acesta fiind momentul in care Regatul Unit incheie de facto perioada de tranzitie care a continuat dupa ce Londra a parasit in mod oficial blocul comunitar la 31 ianuarie.

Cititi si:

Acordul comercial post-Brexit a fost aprobat de regina Elisabeta a II-a si devine oficial lege in Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Boris Johnson: Regatul Unit va fi deschis, generos si orientat spre exterior. Este un moment incredibil" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brexit, #marea, #britanie, #UE, #BORIS, #Johnson , #Stiri International