Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
International > Stiri International
A   A   A

Câți bani pune Uniunea Europeană la dispoziție pentru proiecte cheie de infrastructură

Câți bani pune Uniunea Europeană la dispoziție pentru proiecte cheie de infrastructură
Și România poate obține bani din cei 7 miliarde de euro FOTO Ministerul Transporturilor Facebook
Comisia Europeană a lansat săptămâna trecută o cerere de propuneri, în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE), pentru programul Transporturi.
Concret, prin intermediul programului UE pune la dispoziție 7 miliarde euro pentru proiecte europene de infrastructură în domeniul transporturilor.

Majoritatea proiectelor finanţate în cadrul acestei cereri de propuneri vor contribui la creşterea sustenabilităţii reţelei globale de transport, precum şi la îndeplinirea de către UE a obiectivului prevăzut în Pactul verde european de reducere a emisiilor generate de transporturi cu 90% până în 2050.

"Majorăm masiv fondurile disponibile pentru instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, până la 1,5 miliarde de euro. Pentru prima dată, sprijinim şi proiecte prin implementarea cărora reţelele noastre transeuropene de transport să fie adecvate pentru dubla utilizare, civilă şi în scop de apărare, şi să îmbunătăţească mobilitatea militară în întreaga UE. Proiectele finanţate în cadrul cererii de propuneri de ieri vor contribui la crearea unui sistem de transport multimodal eficient şi interconectat, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri, precum şi la dezvoltarea infrastructurii cu scopul de a sprijini opţiuni de mobilitate mai durabile", a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

UE are nevoie de un sistem de transport multimodal eficient şi interconectat, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri. Acesta trebuie să includă o reţea feroviară de mare viteză la preţuri accesibile, o infrastructură abundentă de reîncărcare şi de realimentare pentru vehicule cu emisii zero şi automatizare sporită pentru o mai mare eficienţă şi siguranţă, se precizează în comunicatul citat. ...citeste mai departe despre "Câți bani pune Uniunea Europeană la dispoziție pentru proiecte cheie de infrastructură" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 20 Septembrie 2021, ora 11:53

 Articol citit de 433 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor